На Рівненщині суд зобов’язав розкольників усунути перешкоди у користуванні храмом громаді УПЦ

22 грудня Господарський суд Рівненської області виніс рішення, яким зобов`язав релігійну громаду «УПЦ КП» усунути перешкоди для користування вірянами Української Православної Церкви храмом у селі Мильча Дубенського району, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Рівненської єпархії.

Активну позицію у відстоюванні інтересів громади «УПЦ КП» в суді взяв на себе голова села Мильча, а за сумісництвом керівник парафіяльних зборів «Київського патріархату».

Чиновник, усупереч законодавству України, встав на сторону розкольників ще в лютому, коли після так званого референдуму, опечатав храм релігійної громади УПЦ та заборонив власникам будівлі навіть наближатися до неї.

Настоятель нещодавноствореної общини «УПЦ КП» у судовій залі вів себе особливо агресивно і на пропозицію судді вирішити конфлікт мирно, запропонував вірянам УПЦ ходити на богослужіння до храму в сусіднє село.

Читайте також: ВІДЕОФАКТ: Побиття вірян УПЦ розкольниками та радикалами у селі Птича

Варто зазначити, що храм у селі Мильча знаходиться у власності громади Української Православної Церкви з 1991 року. Згідно рішення Рівненської обласної ради народних депутатів № 173, земельна ділянка, на якій збудовано церкву, надана в постійне користування.

Усі намагання представників «УПЦ КП» відстояти свої незаконні права лишилися без уваги. Суд задовільнив позов релігійної громади УПЦ, який вона подала у вересні 2015 року, з проханням повернути їй можливість молитися у власному храмі.

Читайте також: Українські суди визнають незаконними захоплення храмів УПЦ

Нагадаємо, що 12 лютого голова сільської ради оголосив про проведення так званого референдуму про «перехід» храму УПЦ під юрисдикцію «Київського Патріархату». Через два дні храм опечатали, а вірним УПЦ заборонили навіть наближатися до будівлі. Зокрема не допускали рідну доньку до могили батька-священика, похованого на території церкви. Голова місцевої сільської ради залякував жителів села та усіляко перешкоджав діяльності громади УПЦ.

Просмотров: 827