24 грудня у Патріаршій та Синодальній резиденції в Москві під головуванням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила відбулося засідання Священного Синоду Руської Православної Церкви, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на сайт Патріархії.

У підсумковому в 2015 році зібранні в якості постійного члена Священного Синоду РПЦ взяв участь Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Його Святість привітав Блаженнішого Митрополита Онуфрія з 25-річчям архієрейської хіротонії
Його Святість привітав Блаженнішого Митрополита Онуфрія з 25-річчям архієрейської хіротонії

Перед початком роботи Синоду Його Святість привітав Блаженнішого Митрополита Онуфрія з 25-річчям архієрейської хіротонії та подарував панагію і хрест.

Нагадаємо, 9 грудня виповнилось 25-ть років від дня архієрейської хіротонії Предстоятеля УПЦ.

В ході засідання були розглянуті головні події з життя Церкви в році, що минає, та обговорені актуальні питання сьогодення.

Серед іншого Синод мав судження про проведення Освященного Архієрейського собору РПЦ 2-3 лютого 2016 року та затвердив склад його президії.

Зібранням був також затверджений склад Видавничої Ради РПЦ на період 2016-2018 рр., до складу якої ввійшов голова Видавничого відділу Української Православної Церкви, протоієрей Володимир Савельєв.

Просмотров: 2869