В УПЦ помолилися за спокій душ загиблих воїнів-афганців

25 грудня в пам’ять 36 річниці введення радянських військ в республіку Афганістан в Українській Православній Церкві вшанували пам’ять загиблих воїнів-афганців та помолилися за здоров’я тих, хто повернувся з війни. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

phoca_thumb_l_img_976725 грудня в Києві біля меморіалу воїнам загиблим в Афганістані була відслужена панахида за всіма спочилими, які брали участь у військових діях. З благословення керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія богослужіння звершив перший проректор Київських духовних шкіл протоієрей Сергій Ющик, повідомляє сайт КДАіС. За панахидою молилися члени українського товариства ветеранів Афганістану, рідні та близькі загиблих і студенти Академії та Семінарії.

Цього ж дня у Вінниці, на прохання представників громадських організацій воїнів-афганців, клірик єпархії протоієрей Сергій Вдодович звершив заупокійне богослужіння у Свято-Воскресенському храмі.

dsc-2868За повідомленням, прес-служби Вінницької єпархії, помолившись за упокій душ своїх загиблих побратимів, ветерани-афганці взяли участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника загиблим у афганській війні воїнам.

27 грудня у храмах Волинської єпархії з благословення митрополита Нифонта була піднесена сугуба молитва за спокій душ загиблих, та за здоров’я тих, хто повернувся живим воїнів-афганців.

Після Літургії у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька прес-секретар єпархії протоієрей Валентин Марчук відправив заупокійну літію за спокій душ загиблих воїнів-афганців. За богослужінням молились голова ВОО «Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану» Григорій Павлович, ветерани-афганці, ті, хто втратив у Афганістані рідних і близьких.

Після Панахиди було виголошено многоліття нині живучим воїнам-афганцям, їх рідним і близьким, зазначається на сайті Волинської єпархії.

Просмотров: 442