Більше трьох тисяч віруючих пройшли центром Конотопу з молитвою про мир в Україні

У Конотопі відбувся чисельний хресний хід з нагоди прибуття до міста чудотворних ікон Божої Матері та часток мощей святих угодників Божих. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Конотопської єпархії.

Хресний хід очолив єпископ Конотопський і Глухівський Роман
Хресний хід очолив єпископ Конотопський і Глухівський Роман

26 грудня у м. Конотопі відбувся хресний хід з оновленими чудотворними образами Пресвятої Богородиці «Троєручиця», «Воргольська», «Смоленська», «Всецариця» та часточками мощей преподобної Софії Київської, блаженної Матрони Московської, святителя Луки Кримського та інших святих угодників Божих.

Хода була присвячена поверненню шанованих ікон із м. Суми, де вони перебували на реставрації, а також 1000-літтю від дня успіння хрестителя Київської Русі святого благовірного князя Володимира.

Читайте також: На Волині та Одещині відбулися хресні ходи за мир в Україні

Віруючі пройшли зі святинями центром Конотопу
Віруючі пройшли зі святинями центром Конотопу

Хресний хід, який очолив єпископ Конотопський і Глухівський Роман, розпочався урочистою зустріччю чудотворних образів Божої Матері у центрі Конотопа. Преосвященний владика разом із чисельним духовенством і мирянами звершили молебень, під час якого помолилися за мир в Україні та здоров’я українських воїнів, що перебувають у зоні збройного конфлікту на Сході. За повідомленням Інформаційного відділу УПЦ та прес-служби Конотопської єпархії, у хресній ході взяли участь понад 3 тисячі вірян.

Читайте також: Священики Вінницької та Житомирської єпархій передали допомогу військовим на Схід і в госпіталі, відвідали прикордонників

Біля меморіалів Жертв голодомору та Воїнів-афганців, Його Преосвященство помолився за упокій душ останніх, а також українських солдат, котрі загинули на сході України.

За повідомленням Інформаційного відділу УПЦ, святині перебуватимуть у кафедральному соборі Конотопа протягом 5 днів, після чого ікони «Всецариця» та «Смоленська» повернуться у Свято-Харлампіївський жіночий монастир с. Гамаліївка.

Просмотров: 1001