Предстоятель звершив Божественну літургію та освячення храму в Житомирській єпархії (ОНОВЛЕНО)

У неділю перед Різдвом Христовим Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав Житомирську єпархію, де освятив храм на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці.

5-13 лютого, у Неділю 31-шу по П’ятидесятниці, святих отців, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Свято-Благовіщенському храмі м. Коростишіва Житомирської області. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон, митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архієпископ Городницький Олександр, єпископ Ірпінський Климент, а також духовенство і гості єпархії.

Читайте також: 1 січня у Почаївській Лаврі тисячі віруючих вшанували пам’ять преподобного Амфілохія

Перед початком богослужіння Блаженніший владика звершив чин великого освячення храму.

Під час Літургії Предстоятель звернувся до коростишівської пастви зі словом проповіді.

47514009913534077519
Неділя перед Різдвом Христовим, святих отців

В останню неділю перед святом Різдва Христового Церква вшановує пам’ять святих отців – всіх старозавітних праведників, від роду яких походить по Своїй людській природі Іісус Христос. У Євангелії на Літургії читається родовід Господа по плоті, що описаний євангелістом Матфеєм (Мф. I,1 – 25. Зач. 1); а в Апостолі перераховують старозавітних святих, які вірили в прийдешнього Месію (Євр. ХI, 9 – 10, 17 – 40. Зач. 328).

За богослужінням була піднесена молитва за мир в Україні.

Після одпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав віруючих Свято-Благовіщенської парафії з недільним днем і освяченням храму, а також нагородив його настоятеля архімандрита Якова (Шумова) орденом святителя Луки Кримського.

Читайте також: КИЇВ. У Десятинному монастирі відбулася Божественна літургія з чином прославлення блаженного Іоанна Босого 

В свою чергу, від громади Коростишіва Його Блаженство привітали мер міста Кохан Іван Михайлович та голова Коростишівськоі районної державної адміністрації Цимбалюк Олена Володимирівна.

 

Просмотров: 3467