Українська Православна Церква з молитвою за мир зустріла Різдво Христове (+ФОТО)

Предстоятель разом з тисячами вірян підніс молитву у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

7 січня, у свято Різдва Христового, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

DSC_0481Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Ірпінський Климент, а також духовенство монастиря та гості в священному сані.

За богослужінням Блаженніший владика виголосив сугубу молитву за мир в Україні.

Різдво Христове є державним святом у нашій країні.

Читайте також: Привітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія з Різдвом Христовим (ВІДЕО)

DSC_0212Після запричасного вірша митрополит Павел зачитав Різдвяне послання Предстоятеля.

Наприкінці Літургії перед іконою Різдва відбувся чин славління, після чого Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх присутніх з двонадесятим святом Різдва Христового та благословив усіх.

По завершенні богослужіння у Хрестовоздвиженському храмі Києво-Печерської Лаври Його Блаженство привітали з Різдвом Христовим і проспівали святкові колядки насельники обителі, студенти Київських духовних шкіл, численні хорові колективи та парафіяни храмів Київської єпархії.

За традицією у період різдвяних свят, що триватиме дванадцять днів і має назву святки, віруючі сповіщають усім про пришестя в світ Сина Божого особливими піснеспівами – колядками.

Нагадаємо, напередодні, у Різдвяний святвечір, Предстоятель очолив всенічне бдіння у Лаврі.

Фото Сергія Рижкова та сайту КДАіС

Просмотров: 2344