Предстоятель звершив Літургію у Флорівському жіночому монастирі Києва

У другий день після Різдва Христового Предстоятель за традицією звершив богослужіння в одному з найдавніших жіночих монастирів Київщини.

8 січня, у день вшанування собору Пресвятої Богородиці Предстоятель Української Православної Церви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Вознесенському Флорівському жіночому монастирі, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Ірпінський Климент, клір монастиря та гості в священному сані. За Літургією молилися чисельні парафіяни та сестри Флорівської обителі на чолі з ігуменею Антонією.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив відкриття щорічного благодійного свята у Київській національній опері (+ВІДЕО)

На малому вході Блаженніший владика удостоїв голову Синодального відділу у справах пастирської опіки пенітенціарної системи протоіерея Віктора Яценка богослужбової нагороди – права носіння митри.

Під час богослужіння Предстоятель підніс сугубу молитву за мир в Україні.

За Літургією Його Блаженство звершив дияконську хіротонію над Василієм Загрійчуком, який був направлений на служіння у Київську єпархію.

Дивіться також: Семінаристи власноруч підготували зворушливе привітання для нечуючих (+ВІДЕО)

Після одпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав духовенство, сестер та парафіян зі святом Різдва Христового, а також собору Пресвятої Богородиці та благословив усіх.

Напередодні ввечері Предстоятель УПЦ звершив всенічне бдіння в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври. 

Просмотров: 1928