В Українській Православній Церкві з Різдвом Христовим привітали бідних, хворих, немічних та сиріт

7 грудня, у день Різдва Христового, в Українській Православній Церкві ділилися радістю від пришестя у світ Спасителя світу з усіма знедоленими та нужденними. Так, відразу після святкової молитви православні християни у Києві влаштували обід для безхатченків, відвідали хворих в Запоріжжі та Вінниці, стареньких та сиріт привітали в Кіровограді, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ, з посиланням на сайти єпархій.

Різдвяний обід для бідних людей та тих, хто за різних життєвих обставин опинився без даху над головою волонтери київської благодійної організації «Друзі Спільноти Святого Егідія» провели в одному із столичних кафе, інформує прес-служба Київської Митрополії.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви в заході взяв участь і відкрив святковим молебнем вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай. Духовенство та волонтери допомогли знедоленим відчути особливість цього дня.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив відкриття щорічного благодійного свята у Київській національній опері (+ВІДЕО)

OV_4257«Я дуже радий всіх вас бачити не на вулиці, а саме тут — у цьому затишному кафе, біля ікони, різдвяної ялинки за святковими столами. Хочу висловити особливу вдячність тим, хто допомагає вам відчути себе людиною, яку люблять і поважають, яка потрібна оточуючим. Символічно, що наша зустріч відбувається на Різдво — в особливий день, коли збуваються найзаповітніші мрії. Я бажаю вам, щоб і ваші заповітні мрії з допомогою Божою здійснилися», – звертаючись до присутніх, сказав владика Миколай.

Діяльність спільноти – позаконфесійна, вона діє у багатьох країнах світу, закликаючи до справ милосердя і турботи про знедолених людей, від яких відвернулося суспільство. В Україні Спільнота святого Егідія проводить постійну роботу допомагаючи найслабкішим верствам населення Києва активно співпрацюючи з Українською Православною Церквою, адже переважна більшість волонтерів є членами саме УПЦ.

foto4809Митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії. Архіпастир привітав маленьких пацієнтів з Різдвом Христовим та отримав вітання у вигляді колядок, якими діти прославляли Новонародженого Христа. Владика роздав дітям солодкі подарунки та іконки Різдва Христового, а директору закладу передав матеріальну допомогу.

dsc_02387 січня архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука побував у Запорізькому військовому госпіталі і привітав співробітників і поранених військових із Різдвом Христовим та вручив подарунки, повідомляє прес-служба єпархії.

Владика побажав, щоб жахи, з якими довелося зіткнутися сьогоднішнім пацієнтам, ніколи не повторювалися.

dsc_0206«Народження Господа – це початок нашого шляху, шляху порятунку, шляху спокутування, – сказав Його Високопреосвященство і продовжив. – Бог стає людиною, щоб людина могла стати богом. Через усвідомлення цієї величної події у нас є можливість правильно оцінити стан нашої душі. Чи гідні ми Різдва Христового? Чи живе в нашій душі любов, радість, співчуття, або вона заповнене гріхами і пристрастями?».

Архіпастир звернув увагу, що ненависть і гнів, які сьогодні присутні в нашому суспільстві – це зло. «Всі ці стани нашої душі – породження диявольські. Ворог роду людського не здатний любити, йому хочеться лише вирвати людину з радісних обіймів Божих. – сказав владика. – Дай Бог, щоб кожен з нас бачив більше у своєму житті радості і ніколи не бачив жахів війни, а також плодів злоби й ненависті».

p1280163Не забули привітати й тих, хто виконує свій військовий обов’язок. З Різдвяними піснями і колядками привітали кременчуцьких ракетників настоятель храму св. мч. Іоанна-Воїна та глава єпархіального військового відділу протоієрей Костянтин Маслов в святий вечір перед Різдвом. Священики відвідали Кременчуцький 107-й реактивно- артилерійський полк та благословили військовим Різдвяну кутю, зазначається на сайті Кременчуцької єпархії.

Читайте також: Семінаристи власноруч підготували зворушливе привітання для нечуючих (+ВІДЕО)

7 січня з колядками та святковим частуванням в Кіровоградській єпархії вітали жителів будинку престарілих «Милосердний самарянин». Завдяки прихожанам храму Успіння Пресвятої Богородиці, які допомогли накрити чудовий святковий стіл стареньким, в будинку для самотніх людей відчули радість свята. «Спасибі нашим матінкам, які разом зі священиками і дівчатками-прихожанками заспівали не одну колядку в кожній кімнаті, адже велика частина стареньких не може навіть самостійно пересуватися. Радість заглянула в кожну кімнату», – повідомляють на сайті єпархії.

Також, в рамках проведення благодійної акції «Зігрій своїм теплом», учасники кіровоградського молодіжного волонтерського руху «Покров» ділилися радісною звісткою про народження святого Богонемовляти з хворими дітьми та дітьми сиротами. Після різдвяного богослужіння молодь на чолі зі священиком завітали до педіатричного, неврологічного та гематологічного відділень Кіровоградського обласної дитячої лікарні та будинку сімейного типу «Наш дім».

 Читайте також: В УПЦ вітають з Різдвом Христовим нужденних – подарунки отримали переселенці

Просмотров: 580