12 січня, в рамках візиту до західних єпархій УПЦ, Блаженіший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відвідав рідне село Коритне Вижницького району Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Коритне, вітає сільський голова
Предстоятеля вітає сільський голова с. Коритного В.Колотило

Під час поїздки Його Блаженство супроводжували архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Хотинський Євсевій, а також духовенство єпархії.

На церковному подвір’ї Свято-Миколаївського храму с. Коритне Блаженнішого владику зустрічали сотні односельчан, сільський голова Василь Колотило, а також настоятель храму ієрей Василій Радул. Вітаючи Предстоятеля на малій Батьківщині, священик подякував йому за молитви у час, коли місцева православна громада зазнавала утисків та провокацій з боку прихильників «Київського патріархату».

Його Блаженство звернувся до односельців зі словом настанови
Його Блаженство звернувся до односельців зі словом настанови

Архіпастир звернувся до односельців зі словами настанови, подякував за стійкість у відстоюванні чистоти Православ’я та нагородив отця Василія правом носіння наперсного хреста. Також Предстоятель привітав усіх присутніх з Різдвом Христовим і майбутніми святами Новоліття та Богоявлення, роздав кожному подарунки та благословив усіх.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій: Любіть і тих, хто нас любить, і тих, хто нас проклинає

Після цього Блаженніший владика відслужив заупокійну літію на могилі матері, Березовської Юлії Іванівни, і провідав могили інших родичів на сільському кладовищі.

Цього ж дня Його Блаженство відвідав храм на честь святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова сусіднього села Бережонка, де довгі роки служив його батько, протоієрей Володимир Іванович Березовський.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив літію на могилі матері
Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив літію на могилі матері

Блаженніший Митрополит Онуфрій також відслужив літію на могилі батька, зустрівся із мешканцями села, роздав їм різдвяні подарунки і благословив усіх.

Також Предстоятель відвідав мешканців геріатричного будинку в селі Коритне, привітав їх з різдвяними святами, благословив і вручив подарунки.

Просмотров: 5020