Предстоятель УПЦ перебуває з Архіпастирським візитом у Чернівецько-Буковинській єпархії, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Богослужіння було звершене у Свято-Троїцькому соборі
Богослужіння було звершене у Свято-Троїцькому соборі

14 січня, у свято Обрізання Господнього, день пам’яті святителя Василія Великого та Новоліття, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Вознесенського чоловічого монастиря с. Банчени.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав малу Батьківщину

Цього дня була звершена Літургія за чином святителя Василія Великого. Всього на рік богослужіння таким чином звершується лише 10 разів.

Його Блаженству співслужили митрополит Полтавський і Миргородський Филип, архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, намісник обителі єпископ Банченський Лонгин, єпископ Хотинський Євсевій, а також духовенство монастиря та клірики єпархії. За богослужінням молилася чисельна паства Православної Буковини.

"Вчителі Вселеної": свт. Василій Великий, свт. Іоанн Златоуст і свт. Григорій Богослов
“Вчителі Вселеної”: свт. Василій Великий, свт. Іоанн Златоуст і свт. Григорій Богослов

Святитель Василій Великий (330-379 рр.) був архієпископом у місті Кесарія – адміністративному центрі Кападокії, що у Малій Азії. За видатний вклад у розвиток Православного богослов’я, Свята Церква вшановує цього святого як одного з трьох визначних святих отців – «вчителів Вселеної».

Під час Літургії Предстоятель підніс молитву за мир в Україні.

По завершенні богослужіння Предстоятель привітав усіх присутніх з великим святом Обрізання Господнього, церковним Новоліттям, а також днем пам’яті святителя Василія Великого.

Напередодні Його Блаженство звершив всенічне бдіння у кафедральному соборі Чернівців.

Нагадаємо, у Різдвяний святвечір в ефірі телеканалу «Інтер» вийшла передача про православних священиків, в якій взяв участь єпископ Лонгин.

Просмотров: 4283