У неділю перед Богоявленням Предстоятель Української Православної Церкви молився у столиці.

17 січня, у Неділю 33-тю після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Напередодні закінчився Архіпастирський візит Предстоятеля у західні єпархії УПЦ, під час якого Його Блаженство відвідав Володимир-Волинську, Тернопільську та Чернівецько-Буковинську єпархії.

Блаженнішому владиці співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, єпископ Ірпінський Климент, а також духовенство монастиря.

Цього дня Свята Церква вшановує пам’ять Собору 70-ти апостолів.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Митрополит Онуфрій виголосив перед чисельними вірянами проповідь. Його Блаженство підкреслив важливість покаяння в житті християнина, що є запорукою перемоги над гріхом.

Ікона св. Іоанна Предтечі (XVI ст.)
Ікона св. Іоанна Предтечі (XVI ст.)

Згідно з богослужбовим уставом, цієї неділі за Літургією читаються перші вісім віршів Євангелія від Марка. Апостол описує проповідь святого Іоанна Предтечі, Хрестителя Господнього, яка передувала трьом рокам суспільного служіння Іісуса Христа. Згадуючи пророцтва зі Старого Завіту про Предтечу, євангеліст зазначає: «Явився Іоанн, який хрестив у пустині і проповідував хрещення покаяння для прощення гріхів» (Мк. 1:4).

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав малу Батьківщину

По завершенні богослужіння Предстоятель привітав віруючих з неділею перед Богоявленням і благословив усіх.

Просмотров: 1675