РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ. За захоплення храму проти розкольників розпочато кримінальне провадження

“Віряни” так званого Київського патріархату напідпитку захопили храм Української Православної Церкви, попередньо застосувавши силу і виштовхавши священика та членів громади.

17 січня, у недільний день, представники «Київського патріархату» вчинили захоплення храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці, що у селі Красносілля Гощанського району Рівненської області, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на клірика Рівненської єпархії протоієрея Віктора Земляного.

Близько двадцяти чоловіків напідпитку увірвалися до храму, виштовхали місцевого священика протоієрея Олександра Медведюка з парафіянами та захопили церковну споруду. Нападники, не дивлячись на сигналізацію, що працювала у храмі, висвердлили замок та поставили власний.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій: Всі, хто боролися або борються з Церквою, ніколи не виграють (+ВІДЕО)

За словами протоієрея Віктора Земляного, за фактом незаконного проникнення у церковну споруду поліція порушила кримінальну справу проти «вірян» з «УПЦ КП». Наразі біля церкви чергує наряд поліції. В свою чергу прихильники «Київського патріархату», яким загрожує кримінальна відповідальність, почали заперечувати рейдерську атаку, пояснюючи свої дії вимогою змінити церковного касира.

За ініціативи місцевої влади, завтра о 10:00 у Гощанській районній адміністрації відбудуться перемовини між членами громади Української Православної Церкви та прихильниками «Київського патріархату».

Читайте також: ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ. Розкольники зірвали недільну Божественну літургію

Слід зазначити, що конфлікт у Красносіллі триває з листопада минулого року, відтоді як розкольники провели фіктивний сільський «референдум» за перепідпорядкування місцевого храму УПЦ у юрисдикцію так званого Київського патріархату. Прихильники самопроголошеної «церкви» ввели в оману громадськість неправомірністю результатів голосування, оскільки залучили до нього людей, що не мають жодного відношення до парафії та навіть села.

У Птичі регулярно звершуються Літургії - у храмі та в наметі на церконій території
У Птичі регулярно звершуються Літургії – у храмі та в наметі на церковній території

Після невдалої спроби рейдерського захоплення розкольники продовжували чинити тиск на місцевих парафіян, вимагаючи у них віддати церковну споруду. Наразі селяни залякані та будуть вимушені звершувати богослужіння просто неба, оскільки бояться повторення силового захоплення.

Нагадаємо, у селі Птича Рівненської області громада УПЦ відстоює свій храм ціною власного здоров’я.

Фото “Спілки православних журналістів”

Просмотров: 1255