У святкові дні Богоявлення представники духовенства різних єпархій Української Православної Церкви відвідували лікарні, соціальні заклади та організовували благодійні заходи, повідомляє Інформаціний відділ УПЦ.

Митрополит Симеон відвідав соціальні установи Вінниці
Митрополит Симеон відвідав соціальні установи Вінниці

19 січня митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій», а також центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь». Владика привітав вихованців, керівництво та персонал соціальних установ зі святом Богоявлення і окропив усіх святою водою. Після цього діти отримали з рук архіпастиря солодкі подарунки.

Читайте також: Віряни одного з благочинь Волинської єпархії зібрали 44 тисячі гривень для дітей-сиріт

Того ж дня Просвітницький центр Воскресенського кафедрального собору Української Православної Церкви за підтримки небайдужих організував благодійний обід для нужденних. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія святковий захід відвідав єпископ Бородянський Варсонофій. Вітаючи присутніх за спільною трапезою, Його Преосвященство відзначив: «Важливо, щоб ми в це величне Богоявлення не просто говорили слова «любов», «допомога», «доброта», а ще й підтверджували це своїм прикладом, показували на ділі… Сьогодні, у такий нелегкий час, ми як ніколи маємо потребу в об’єднанні сил заради нашого майбутнього, можна сказати, і суспільства в цілому». Владика Варсонофій благословив трапезу та окропив святою водою гостей.

У Мелітополі священики організували для інвалідів поїздку на цілющі джерела
У Мелітополі священики організували для інвалідів поїздку на цілющі джерела

За багаторічною традицією, у день Хрещення Господнього, духовенство храму на честь святого великомученика Георгія Побідоносця м. Мелітополь організувало поїздку для інвалідів на цілющі джерела с. Терпіння. 21 січня, на запрошення керівництва родильного, дитячого та інфекційного відділень Веселовської центральної районної лікарні, благочинний Веселоського округу протоієрей Олександр Мурашко відвідав персонал і пацієнтів медзакладу. Клірик Запорізької єпархії окропив усіх святою водою, привітав зі святом Богоявлення та роздав кожному ікону Божої Матері. Того ж дня благочинний Енергодарського округу Запорізької єпархії привітав патрульний взвод в/ч 3033 зі святом Хрещення Господнього, окропив військових святою водою та передав усім благословення архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки.

Священики Гайворонівського благочиння передали місцеві лікарні подарунки
Священики Гайворонівського округу передали місцеві лікарні подарунки

20 і 21 січня клірики Гайворонського округу Кіровоградської єпархії відвідали Центральну районну лікарню м. Гайворона та психіатричне відділення Хащуватської лікарні. Священики привітали керівництво, співробітників і пацієнтів медзакладів зі святами, окропили приміщення лікарень і присутніх святою водою та роздали хворим подарунки, що зібрали парафіяни храмів Гайворонського округу.

Читайте також: Предстоятель відвідав дитячий будинок, яким опікується Банченський монастир

19 січня клірик Лікарняного благочиння Сумької єпархії ієрей Павло Хмелецький відвідав медзаклади міста Суми.2 Священик звершив велике освячення води та освятив хворих, персонал і приміщення Сумської обласної дитячої лікарні, Сумської міської дитячої лікарні святої мучениці Зінаїди та Сумської обласної клінічної лікарні. Наступного дня, з благословення архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія, благочинний Тростянецького церковного округу протоієрей Олександр Карпець за традицією відвідав Тростянецьку районну лікарню. Священик окропив хрещенською водою лікарняні палати і кабінети всіх відділень, медперсонал та хворих, а також привітав зі святом і побажав усім миру та міцного здоров’я.

Просмотров: 336