Звернення архієпископа Луки до запорожців у зв’язку з погіршенням погодних умов

У зв’язку зі складними погодними умовами в Запорізькій області, архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука звернувся до громадськості, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Запорізької єпархії.

Дорогі моєму серцю запорожці, мешканці та гості нашого богоспасаємого краю!

Ось уже кілька годин поспіль триває снігопад. Якщо поглянути на кожного з нас – тих, хто за кермом, тих, хто намагається не спізнитися на роботу або навчання, пробираючись через снігові завали, особливо на працівників комунальних служб – для них це біда, а для дітей – радість, для працівників сільського господарства – це надія на добрий урожай.

Ось наскільки ми різні, наскільки різне наше ставлення до одного й того ж природного явища. Ми навчилися керувати ядерною реакцією, але досі не в змозі управляти погодою.

Йде сніг. Що ми повинні робити: насамперед ми повинні не шукати винних, не озлобитися, а знати одне – це відбувається не з волі людини, а є наслідком законів діючих в природі і незалежних від наших бажань.

У зв’язку з цим я б хотів звернутися до кожного: дорогі мої, давайте зберігати доброту, намагатися нікого не засуджувати в ситуації, що склалася, а навпаки – прийти на допомогу!

Якщо хтось потрапив у затор – допомогти вибратися; якщо проїжджа частина, тротуар поруч з вами завалені снігом – взяти лопату і допомогти працівникам комунальних служб, як ніколи зараз перевантажених, допомогти в тому числі і собі. Немає нічого складного в тому, щоб замість засмучення і нарікання очистити від снігу територію хоча б біля свого під’їзду, у своєму дворі та допомогти двірникам впоратися з наслідками погодних умов. Ми часто нарікаємо на працівників комунальних служб, двірників, що вони не завжди справляються зі своїми обов’язками, однак вони такі ж люди, як і ми з вами, але їх не так багато, тому вони часом не мають сил, які ми зуміємо докласти, зібравшись разом для боротьби зі снігопадом.

Любі мої! Незважаючи на мінливість стихії, мені б хотілося, щоб кожен з нас мав у своєму серці любов до тієї людини, який знаходиться біля нас. Допомагаймо один одному, і тоді ніякі лиха нам не будуть страшні!

З любов’ю у Богонемовляті-Спасителі,

+ЛУКА
архієпископ Запорізький і Мелітопольський

Просмотров: 469