Апеляційний суд не дозволив закрити справу щодо захоплення храму УПЦ на Волині

Кримінальне провадження щодо захоплення Свято-Покровського храму прихильниками “УПЦ КП” в селі Грибовиця продовжено.

21 січня Апеляційний суд Волинської області задовольнив скаргу парафіян Свято-Покровського храму с. Грибовиця Володимир-Волинської єпархії на постанову Іваничівського районного суду, згідно з якою, справа про незаконне захоплення церковної споруди громади УПЦ мала бути закрита. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці протоієрея Ігоря Магріту.

Священик говорить, що віруючі Свято-Покровської громади наразі продовжують звершувати богослужіння у церковному будинку та й надалі виборюватимуть право на власний храм лише у правовому полі.

Читайте також: РІВНЕНСЬКА ОБЛАСТЬ. За захоплення храму проти розкольників розпочато кримінальне провадження

Перед захопленням розкольники зірвали печатки з храму
Перед захопленням розкольники зірвали печатки з храму

Після зухвалого захоплення розкольниками запечатаного храму на початку грудня минулого року, старший слідчий Волинської області своєю постановою закрив кримінальне провадження за фактом перешкоджання здійсненню релігійного обряду і незаконного утримання церковної с

поруди. Парафіяни УПЦ поскаржилися на такі дії у Іваничівський районний суд, проте їм було відмовлено в задоволенні скарги.

Наразі кримінальне провадження за фактом незаконних дій представників «Київського патріархату» у селі Грибовиця продовжено, повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Читайте також: Українські суди визнають незаконними захоплення храмів УПЦ

Фото порталу “Нововолинськ” та інформаційної  агенції “Волинські новини”

Просмотров: 461