ШВЕЙЦАРІЯ. Предстоятель УПЦ взяв участь у роботі першого дня Зібрання Первоієрархів Помісних Православних Церков (ОНОВЛЕНО)

Святійший Патріарх Варфоломій вітав Його Блаженство як єдиного канонічного Первоієрарха Української Православної Церкви.

Предстоятель УПЦ вітає Первоієрарха Грузинської Православної Церкви Святійшого Патріарха-Католікоса Ілію ІІ
Предстоятель УПЦ вітає Святійшого Патріарха-Католікоса всія Грузії Ілію ІІ

22 січня у другій половині дня в швейцарському місті Шамбезі розпочалося Зібрання Предстоятелів Помісних Православних Церков, присвячене обговоренню питань Всеправославного собору, що планується провести у червні 2016 року. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Перше робоче засідання Синксису очолив Його Святість, Святійший Патріарх Константинопольський Варфоломій. Разом із предстоятелем Константинопольської патріархії на Зібранні присутні Первоієрархи 10 Помісних Церков Вселенського Православ’я.

Нагадаємо, до Шамбезі на Синаксис не прибули Патріарх Антіохійський Іоанн Х, митрополит Варшавський Савва й архієпископ Афінський Ієронім.

На Синаксисі присутні предстоятелі 11 Помісних Церков
На Синаксисі присутні предстоятелі 11 Помісних Церков

Святійший Патріарх Варфоломій розпочав роботу Зібрання спільною молитвою, після якої відбулося обговорення актуальних питань порядку денного. На початку засідання Предстоятель Константинопольської Церкви вітав присутність на Синаксисі Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, якого, за словами Його Святості, всі Православні Церкви визнають в якості єдиного канонічного Першоієрарха Української Православної Церкви.

На завершення першого дня роботи Зібрання були створені комісія з регламенту та редакційна комісія для підготовки тексту підсумкового документу Синаксису.

Раніше повідомлялося, що Предстоятель УПЦ прибув до Швейцарії у складі офіційної делегації Руської Православної Церкви, яку очолює Його Святість, Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

Фото patriarchia.ru

Просмотров: 5227