На Волині зібрали 250 тисяч гривень для дітей-сиріт під час благодійного концерту (+ФОТО)

Різдвяний благодійний концерт Волинської єпархії Української Православної Церкви відбувся вже у двадцять другий раз. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

За цей час парафіяни єпархії пожертвували для дітей-сиріт та дітей, які потрапили у складні життєві обставини вже майже 3 мільйони гривень.

Під час першого концерту було зібрано дві тисячі гривень, а в останні роки суми пожертв становлять сотні тисяч. У 2016 році благодійники пожертвували 250 тисяч гривень.

Читайте також: Наприкінці січня у єпархіях УПЦ передали 90 тисяч гривень нужденним, подбали про сотні біженців та освятили лікарні (+ВІДЕО)

Цього року, як і в минулі, Різдвяний благодійний концерт відбувався у двох луцьких залах: у Палаці культури «Просвіта» та у Волинському обласному академічному драматичному театрі імені Тараса Шевченка, концерт транслювали у прямому ефірі телекомпанії «Аверс» і Волинське телебачення.

DSC_0015Кошти жертвували не тільки під час самого концерту, цього року у двох залах було зібрано 120 тисяч гривень, а й на парафіях, де пожертвували ще 130 тисяч.

Цього року благодійний концерт Волинської єпархії УПЦ збирав пожертви і для дітей-сиріт, які потрапили у складні життєві ситуації у мирному житті, через різні життєві обставини, і для дітей, які втратили батьків у зоні так званого АТО.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, вітаючи учасників 22 Різдвяного благодійного концерту, подякував митрополиту Волинському і Луцькому Нифонту. В свою чергу голова Інформаційного відділу єпархії протоієрей Валентин Марчук від імені керуючого єпархією владики Нифонта подякував голові облдержадміністрації за підтримку соціальних, волонтерських, молодіжних проектів Волинської єпархії, за зусилля зберегти на Волині міжконфесійний мир і спокій.

DSC_0983Так зокрема, православні Волині пожертвували для українських військових понад мільйон гривень: це одяг і продукти, амуніція, власне і грошові кошти, а священики єпархії несуть послух військових капеланів у підрозділах української армії, допомагають як волонтери і духовні пастирі, визволяли з полону бійців з Волині.

Читайте також: Предстоятель УПЦ спростував дезінформацію розкольників (+ВІДЕО)

Секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук побажав учасникам благодійного вечора милості Божої і милосердя від ближніх за їхню доброту і підтримку нужденних та стражденних.

Програма Різдвяного благодійного вечора, який готував великий колектив на чолі з архімандритом Аліпієм (Сапігою) була ексклюзивною, з величезною підбіркою колядок та різдвяних співів. Серед тих, хто виступив: архієрейський хор під керівництвом Надії Романік, хор «Волинські дзвони» під керівництвом Марії Вислоцької, молодіжний хор «Умілєніє» Свято-Пантелеймонівського храму Луцька під керівництвом Юлії Масленнікової, хор «Покров» недільної школи при  кафедральному Свято-Покровському храмі Луцька (керівник Ірина Гайдучик), хор студентів Волинської духовної семінарії (керівник протоієрей Петро Муляр).

Коли регент семінарського хору отець Петро закликав зал поколядувати і почав «Добрий вечір тобі, пане-господарю», то встав і співав увесь зал.

Так само піднявся зал і на колядку чоловічого хору «Святвечір» Трьохсвятительського храму Луцька (керівник протоієрей Сергій Дембовський).

Хор під керівництвом протоієрея Дмитрія Григорука виконав колядки Грузинської православної церкви. Вінцем свята став виступ Волинського народного хору. Монастирі Волинської єпархії УПЦ представив хор зі Свято-Стрітенського жіночого монастиря з Михнівки. Учні недільної школи при Свято-Покровському храмі показали виставу «Дивний гість», а студенти Волинської духовної семінарії зіграли сценку про князя Володимира, котрий Русь хрестив. Виступ дочок священослужителів підняв в черговий раз зал.

По закінченню концерту, протоієрей Валентин Марчук подякував організаторам благодійного вечора, й запевнив, що зібрані кошти (а пожертви ще надходитимуть і після концерту) будуть публічно передані і волинським сиротинцям, і окремим родинам, які того потребують.

За матеріалами сайту Волинської єпархії

Просмотров: 479