ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛАСТЬ. Віряни розповіли представникам Моніторингової місії ООН про утиски з боку розкольників

Зустріч відбулася з членами громад, у яких прихильники «Київського патріархату» відібрали силою храми.

30 січня у м. Кременець відбулася зустріч представників Моніторингової місії Управління Верховного комісара Організації Об`єднаних Націй з прав людини в Україні Клер Уїлан та Наталії Пилипів зі священиками та співробітниками Тернопільської єпархії, а також парафіянами храмів сіл Колосова, Башуки, Катеринівка та Кути. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на клірика Тернопільської єпархії протоієрея Георгія Прокопчука.

Читайте також: Чиновник Тернопільської ОДА пояснив вірянам УПЦ, що їх не існує

Нагадаємо, у вказаних селах до віруючих Української Православної Церкви неодноразово застосовували силу, погрожували фізичною розправою прихильники «Київського патріархату» за підтримки радикальних угрупувань, ворожо налаштованих до Церкви. У Башуках, Катеринівіці розкольники силою захопили храми місцевих громад УПЦ, а в Кутах регулярно перешкоджають звершенню богослужінь.

Читайте також: Проти “вірян” з “УПЦ КП” відкрито вже кілька кримінальних проваджень за розбій, бійку і хуліганство (+ВІДЕО)

Під час зустрічі представникам Моніторингової місії були показані матеріали порушень прав віруючих УПЦ на Тернопільщині та викладена в юридичному полі проблема утисків духовенства та парафіян з боку представників «УПЦ КП». Повідомлена інформація була засвідчена та детально описана священиками та парафіянами громад, які потерпають від агресії з боку розкольників.

Читайте також: Все, що треба знати про захоплення храмів в Україні (+ВІДЕО)

Співробітники Управління Верховного комісара Організації Об`єднаних Націй з прав людини в Україні уважно вислухали повідомлення віруючих, висловивши сподівання і на подальшу співпрацю в рамках Моніторингової місії.

Читайте також: Представники УПЦ обговорили з Верховним комісаром Ради Європи факти порушень прав віруючих в Україні

Місія оприлюднює щомісячні доповіді про ситуацію щодо прав людини в Україні та пропонує рекомендації задля її покращення.

Просмотров: 738