Костантинопольський Патріарх Варфоломій заявив, що не має наміру легалізовувати розкол в Україні

Про це повідомив Святійший Патріарх Кирил у своїй доповіді на Архієрейському Соборі про результати Зібрання Предстоятелів Помісних Церков у швейцарському місті Шамбезі, передає Інформаційно-Просвітницький відділ УПЦ.

Під час першого дня Архієрейського Собору РПЦ Святійший Патріарх Кирил відзначив важливість досягнення всіма Церквами консенсусу, який запобігав би одностороннім діям у справі надання автокефалії.

Читайте також: Делегація архієреїв Української Православної Церкви бере участь у роботі Архієрейського Собору РПЦ

Святійший Патріарх Константинопольський Варфоломій
Святійший Патріарх Константинопольський Варфоломій

Святійший владика нагадав, зокрема, що, ігноруючи канонічного Предстоятеля Української Православної Церкви, ієрархи деяких церковних утворень США та Канади, які підпорядковуються Константинопольському Патріархату, минулого року відкрито виступали на підтримку розкольників. Вказані ієрархи обіцяли визнання структури останніх в якості автокефальної Церкви і при цьому стверджували, що вони нібито діють від імені Святійшого Патріарха Варфоломія.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у Зібранні Предстоятелей Помісних Церков, що відбулося в Швейцарії

2P20160202-VSN_0523-1200«Його Святість пообіцяв, що ані під час, ані після Всеправославного Собору не буде вживатися жодних зусиль для того, аби легалізувати розкол на Україні, або для того, щоб в односторонньому порядку надати комусь автокефалію», – підкреслив Предстоятель Руської Православної Церкви. – Ми погодилися з його пропозицією відкласти розгляд теми автокефалії та не виносити її на майбутній Святий і Великий Собор».

Читайте також: Проекти документів Всеправославного Собору 2016 року

Було також наголошено на тому, що під час згаданого Зібрання в Шамбезі, Святійший Патріарх Варфоломій від імені всіх Предстоятелів Поміcних Церков сказав: «Ми всі визнаємо Митрополита Онуфрія єдиним канонічним главою Православ’я на Україні».

Дивіться також: Предстоятель УПЦ спростував дезінформацію розкольників (+ВІДЕО)

Просмотров: 3913