Архієрейський Собор РПЦ закликав політиків негайно діяти для досягнення справедливого миру в Україні (ОНОВЛЕНО)

Завершився Архієрейський Собор Руської Православної Церкви.

2P20160202-PAL_8939-1200З лютого в Москві завершив свою роботу Архієрейський Собор Руської Православної Церкви, що оприлюднив ПОСТАНОВИ щодо майбутнього Всеправославного Собору й інших важливих питань церковного життя.

Читайте також: Делегація архієреїв Української Православної Церкви бере участь у роботі Архієрейського Собору РПЦ (+ВІДЕО)

Собор закликав політиків негайно зробити все можливе для встановлення міцного та справедливого миру на Українській землі. Окрім того, архієреї вітали зусилля різних держав, спрямованих на мирне врегулювання збройного конфлікту на Південному Сході України.

2P20160202-VSN_0631-1200Читайте також: Предстоятель УПЦ виступив на Архієрейському Соборі РПЦ: Ми повинні зберегти єдину Українську державу і не допустити її розділення

Собор також подякував всім, хто здійснював гуманітарну допомогу постраждалим на Донбасі і закликав паству посилити молитви про народ України, а особливо про укріплення тих православних людей, які зазнають гонінь та кривди за свою вірність канонічній Православній Церкві.

З лютого в Москві завершив свою роботу Архієрейський Собор Руської Православної Церкви, що оприлюднив постанови щодо майбутнього Всепрпввославного Собору й інших важливих питань церковного життяЧитайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій підняв питання духовного окормлення української діаспори

В своєму ПОСЛАННІ до кліру, чернецтва та мирян Архієрейський Собор РПЦ торкнувся теми переслідування християн на Близькому Сході та закликав повноту Церкви молитися про мирне вирішення військових конфліктів у цьому регіоні.

Нагадаємо, у своєму виступі на початку Собору Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил приділив увагу темі Православ’я в Україні.

Просмотров: 1896