За два роки розкольниками захоплено 31 храм, натомість створено 484 нові громади УПЦ

У 12 населених пунктах зберігається загроза силового захоплення церковних споруд – зазначає Предстоятель УПЦ.

Засідання Архієрейського Собору РПЦ
Засідання Архієрейського Собору РПЦ

Під час засідання Архієрейського Собору Руської Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій озвучив статистичні дані за останні два роки щодо кількості парафій Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Читайте також: Доповідь Предстоятеля УПЦ на Архієрейському Соборі РПЦ

Нагадаємо, на Соборі єпископів Української Православної Церкви Його Блаженство відзначив, що на даний момент число громад УПЦ становить 11949 парафій.

Торкаючись теми захоплень храмів канонічної Церкви в Україні представниками так званого «Київського Патріархату», Блаженніший владика назвав число церковних споруд, які були відібрані у віруючих УПЦ.

«Протягом 2014-2015 рр. зафіксовано 31 захоплення храмів Української Православної Церкви, ще 8 релігійних громад добровільно змінили юрисдикцію і перейшли до складу так званого «Київського Патріархату», – зазначив Предстоятель УПЦ. Він також повідомив, що в 12-ти населених пунктах на сьогоднішній день зберігається загроза силового захоплення храмів.

Читайте також: Громада УПЦ має безапеляційне право на храм у Птичі – Вищий господарський суд

«Особливо напруженою залишається ситуація у Волинській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернівецькій єпархіях», – заявив Блаженніший Митрополит Онуфрій на Соборі.

Незважаючи на безкарне церковне рейдерство і агресивні дії з боку прихильників «Київського Патріархату», кількості громад Української Православної Церкви за останні два роки помітно зросла «Так, протягом 2014-2015 рр. було створено 484 нових громади нашої Церкви », – зазначив Блаженніший владика.

Читайте також: Блаженніший Митрополит Онуфрій: Всі, хто боролися або борються з Церквою, ніколи не виграють (+ВІДЕО)

Просмотров: 781