Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про гуманітарну допомогу Церкви мирному населенню Донбасу та українським військовим

Церква надала допомогу мирному населенню східних областей та переселенцям на загальну суму 51,9 млн гривень.

2 лютого, під час першого дня роботи Архієрейського собору Руської Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всіє України Онуфрій виступив з доповіддю, в якій серед іншого повідомив учасникам засідання про соціально-гуманітарну діяльність Церкви у 2014-2015 рр. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженство нагадав, що Священний Синод Української Православної Церкви після початку збройного протистояння на Сході України оголосив загальноцерковний збір коштів для гуманітарної допомоги населенню Донецької та Луганської областей.

«Ініціатива Синоду знайшла живий відгук у серцях духовенства та парафіян Української Православної Церкви», – підкреслив Блаженніший владика. Він повідомив, що у 2014 р єпархіями УПЦ до зони військових дій було направлено 850 тон гуманітарної допомоги загальною вартістю 12,5 мільйонів гривень.

Читайте також: Предстоятель відвідав дитячий будинок, яким опікується Банченський монастир

У 2015 році, за даними Синодального відділу з соціально-гуманітарних питань УПЦ, зусиллями віруючих різних єпархій Української Православної Церкви було відправлено на Схід для мирних жителів 3850 тон гуманітарної допомоги на суму не менше 33,7 мільйона гривень. «Цю допомогу отримали близько 130 тисяч жителів Донецької і Луганської областей», – повідомив Предстоятель УПЦ.

Разом із тим, було відзначено, що для військовослужбовців Збройних сил України було зібрано 1 366 тон гуманітарної допомоги на суму не менше 5,5 мільйонів гривень. «Різнопланова допомога надається й військовослужбовцям, які перебувають у лікарнях і госпіталях, – відзначив Блаженніший Митрополит Онуфрій. – За минулий рік для лікування поранених було передано близько 320 тон ліків та медичного обладнання».

Протягом двох минулих років також надавалася регулярна гуманітарна допомога вимушеним переселенцям зі східних областей України. Для них віруючими Української Православної Церкви було зібрано 1304 тони гуманітарної допомоги на загальну суму 5,7 мільйонів гривень.

«На сьогоднішній день в єпархіях нашої Церкви створено 11 реабілітаційних центрів для надання допомоги постраждалим в ході бойових дій в Україні. Ці центри надають духовну і психологічну підтримку, а також матеріальну допомогу», – підсумував Предстоятель УПЦ.

Читайте також: Наприкінці січня у єпархіях УПЦ передали 90 тис. грн. хворим, подбали про сотні біженців та освятили лікарні (+ВІДЕО)

Священнослужителі УПЦ продовжують передавати українським військовим гуманітарні вантажі та подарунки до свят

Київська єпархія надала допомогу понад 17 тис. вимушеним переселенцям

На Волині зібрали 250 тисяч гривень для дітей-сиріт під час благодійного концерту (+ФОТО)

Просмотров: 477