Діячі «Карпатської єпархії» УАПЦ створили фейкову громаду, маскуючи її під перехід селян до іншої конфесії.

3 лютого на сайті так званої Карпатської єпархії Української автокефальної православної церкви була оприлюднена чергова неправдива інформація про перехід «групи віруючих села Сторожниця Ужгородського району» з Мукачівської єпархії Української Православної Церкви до розколу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Мукачівської єпархії.

Читайте також: За два роки розкольниками захоплено 31 храм, натомість створено 484 нові громади УПЦ

Офіційний ресурс «УАПЦ» також повідомив, що вказані «віруючі» заснували релігійну громаду «Української автокефальної православної церкви », хоча раніше належали до Української Православної Церкви.

Спростовуючи дезінформацію про «канонічно-правовий» перехід односельців до розкольницького угрупування, обурені наклепом місцеві жителі Сторожниці заявили, що жодна людина з засновників «парафії УАПЦ» ніколи не належала і не належить до Української Православної Церкви.

Читайте також: Предстоятель УПЦ спростував дезінформацію розкольників (+ВІДЕО)

Разом із тим у прес-службі Мукачівської єпархії повідомляють, що вказана новоутворена громада розкольників складається із родичів очільника «Карпатської єпархії УАПЦ» та редакції газети, де він є шеф-редактором. «Перед нами на лице факт створення так званої «фамільної парафії», – зазначають у Мукачівському єпархіальному управлінні, коментуючи виникнення фейкової релігійної громади.

Нагадаємо, цими днями до лона Української Православної Церкви через покаяння повернувся клірик так званої Карпатської єпархії Української автокефальної православної церкви.

Просмотров: 1715