В Луцьку відбулося представлення нового вікарного єпископа Волинської єпархії

7 лютого у кафедральному Свято-Покровському храмі Луцька відбулося представлення вікарного єпископа Волинської єпархії Української Православної Церкви, єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла (Крикоти).

З благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій  очолив урочисту Божественну літургію в кафедральному соборі міста та представив пастві нового єпископа.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ раніше, 29 січня відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, під час якого було призначено (Журнал №10) єпископа Шумського Нафанаїла, вікарія Тернопільської єпархії бути вікарієм Волинської єпархії з титулом Камінь-Каширський. 

По завершенні богослужіння з благословення Предстоятеля УПЦ владика Сергій зачитав затверджений Священним Синодом указ про призначення вікарного єпископа Волинської єпархії – єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла. Митрополит Сергій, звертаючись до керуючого Волинською єпархією митрополита Ніфонта, відзначив силу духу архіпастиря та його подвижницьке життя, а також привітав з помічником в особі єпископа Нафанаїла.

Єпископ Нафанаїл
Єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл

Відзначаючи, що владика Нафанаїл був вікарним єпископом Тернопільської єпархії, а також очолював Почаївську духовну семінарію, митрополит Сергій зауважив, що таким є Промисл Божий. Адже колись саме митрополит Волинський і Луцький Ніфонт наставляв, навчав та благословив на служіння у чернечому стані теперішнього вікарного єпископа Нафанаїла (тоді ще Петра Крикоту із села Залюття Старовижівського району). Владика Сергій також висловив сподівання, що з милості Божої та заступництвом Почаївської Божої Матері  єпископ Нафанаїл гідно виконуватиме послух вікарного єпископа Волинської єпархії, і від Тернопільської єпархії вручив йому ікону новомучеників та сповідників.

В свою чергу митрополит Волинський і Луцький Ніфонт подякував за помічника у своєму служінні. Свого нового вікарного єпископа охарактеризував, як віруючу, віддану Церкві людину, яку знає ще з дитячих років. І зазначив, що отримавши свого часу благословення на те, щоб служити Церкві від свого духовного батька, Божим провидінням знову повернувся на Волинь. Керуючий єпархією побажав, аби Господь укріпив єпископа у служінні на волинській землі і наверненні людей до єдності та любові.

Владика Нафанаїл попросив молитов за себе, аби Господь допоміг йому єднати волинську віруючу громаду та гідно нести послух, який йому призначено.

Просмотров: 2609