В усіх кінцях держави духовенство Української Православної Церкви продовжує активно реалізовувати соціальні проекти – повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Клірики Херсонської єпархії активно підтримують соціальні заклади південного регіону
Херсонська єпархія активно підтримує соціальні заклади південного регіону

9 лютого, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, клірики Свято-Духівського кафедрального собору Херсона передали благодійну допомогу нужденним. Одяг, взуття та необхідні речі були зібрані парафіянами херсонських храмів для організації «Товариство Червоного Хреста України», що займається гуманітарною діяльністю та реалізує соціальні проекти по всій території України.

Кількома днями раніше у Сумському єпархіальному управлінні відбувся святковий концерт для дітей та підлітків з інвалідністю. Захід був організований Центром православної молоді, який очолює клірик Сумської єпархії протоієрей Володимир Равлюк, спільно з громадською організацією дітей та молоді з ДЦП «Наша батьківщина». Після концерту гостям були роздані подарунки від православної молоді та волонтерів.

Клірик Ізюмської єпархії проводить для вихованців інтернату заняття
Клірик Ізюмської єпархії проводить для вихованців інтернату заняття

7 січня клірик Ізюмської єпархії ієрей Сергій Поготський відвідав Куп’янський інтернат, де провів заняття для місцевих вихованців. Разом зі священиком до закладу завітали учні 11-ого класу однієї зі шкіл міста, котрі взяли участь у бесіді. Після спілкування діти отримали солодкі подарунки.

Минулого тижня учасники Іршавського молодіжного братства на честь Предтечі Господнього Іоанна також потурбувалися про дітей, які потребують допомоги. Братчики відвідали малозабезпечені родини та провели для малечі цікаві майстер-класи.

Священик разом зі співробітниками соціальних служб передав допомогу нужденним
На Чернігівщині священик разом зі співробітниками соціальних служб передав допомогу нужденним

На Чернігівщині громада Свято-Вознесенського храму м. Корюківка спільно з місцевим Центром соціальних служб організували благодійну акцію «Милосердя» для сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та потребують допомоги. Як зазначають у Чернігівській єпархії, це переважно родини, де виховуються діти з обмеженими фізичними можливостями, які не відвідують навчальні заклади.

Настоятель храму ієрей Олександр Дем’яненко разом із співробітниками соціального закладу відвідав родини нужденних та з благословенням передав їм продуктові набори.

Нагадаємо, цими днями активісти молодіжного клубу однієї з парафій Кіровограда передали медикаменти українським військовим на Схід.

Протягом місяця – від Різдва Христового – вівся збір благодійної допомоги нужденним у Здолбунівському благочинні Рівненської єпархії. Цими днями духовенство благочиння організувало адресну доставку зібраних пожертв та коштів малозабезпеченим сім’ям регіону. «Перед тим, як розвозити пожертви, – розповідає священик Василь Начев, один із ініціаторів благодійності, – склали списки тих, кому нині насправді сутужно. Виявилося, що є понад двадцять малозабезпечених сімей, котрі живуть за межею бідності. У багатьох родинах є діти-інваліди, і вони не тільки хочуть їсти, а й потребують коштів на ліки, що, зачасту, неспроможні придбати».

Окрім малозабезпечених родин необхідну допомогу від віруючих Здолбунівщини отримали у місцевій районній лікарні.

На Волині молодь та діти з особливими потребами організували благодійну виставку-ярмарок для допомоги сиротам
На Волині молодь та діти з особливими потребами організували благодійний ярмарок для допомоги сиротам

У Луцьку православна молодь Волині та діти з особливими потребами, які об’єднані в громадські організації «Батьки дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку» і «Янголята» організували благодійну виставку-ярмарок для допомоги сиротам. На зібрані під час заходу кошти були придбані клейонки для пеленальних столів Волинського обласного спеціалізованого дитячого будинку та література для сиріт.

Просмотров: 309