В Тульчинській єпархії скоєно акт вандалізму над лікарняним храмом УПЦ

В ніч з 5 на 6 лютого у місті Немирові Вінницької області на території лікарняного храму в ім’я святителя Луки Кримського було здійснено акт вандалізму. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Тульчинської єпархії.

Невідомі на стіні будівлі трапезної зробили образливі написи, звинувативши Українську Православну Церкву у підтримці сепаратизму.

IMG_2435_0
Надпис на стіні трапезної храму

Цей політичний акт вандалів місцевими жителями був розцінений, як такий, що веде до розпалювання міжконфесійної ворожнечі. А звинувачення, висунуті по відношенню до канонічної Церкви в Україні, обурили немирівчан, настоятеля храму протоієрея Василія Гончарука та вірян, які попросили компетентні органи місцевої влади захистити їх відповідно до норм діючого законодавства.

У єпархії зазначають, що це не поодинокий випадок нанесення образ та погроз громадам УПЦ.

Так 18 січня, в Хрещенський святвечір, у селі Губник Гайсинського району протоієрей Василь Богдан і прихожани, які прийшли на святкове богослужіння, виявили на брамі храму чужий замок без ключа і прикріплену до нього записку, у якій священику погрожували фізичною розправою. Настоятель храму інформував місцеву поліцію та Службу безпеки України про інцидент. Результати розслідування наразі не відомі.

Просмотров: 750