Київська парафія щоденно організовуватиме безкоштовні обіди для малозабезпечених людей – в Одесі такі благодійні трапези збирають сотні нужденних, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Одеська єпархія підтримує сотні переселенців, які мешкають в Одесі та приміських населених пунктах10 лютого, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, в Координаційному центрі з надання гуманітарної допомоги Одеської єпархії були видані продуктові набори понад 150 родинам вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей і нужденним одеситам. 26 сім’ям, що особливо потребують підтримки, була надана і посильна фінансова допомога.

 

IMG_0247У той же день з благословення Його Високопреосвященства співробітники Координаційного центру організували передачу 100 продуктових наборів в санаторій смт. Сергіївка, де місцевий священик роздав їх розміщеним там біженцям зі сходу України. Окрім того 130 солодких подарунків були доставлені в санаторій Куяльник, де співробітники Координаційного центру роздали їх дітям з родин вимушених переселенців.

У прес-службі Одеської єпархії відзначають, що члени родин, які опинилися в біді,сердечно дякували Преосвященному владиці, духовенству єпархії та всім благодійникам і небайдужим одеситам. «Лише Одеська єпархія надає постійну матеріальну допомогу і духовну підтримку», – розповідають переселенці.

Нагадаємо, що в одному з храмі Одеси діє благодійна їдальня, де щодня майже 100 осіб, потребуючих допомоги, отримують гарячу їжу.

Як відзначає настоятель київської парафії на честь святих мучеників Адріана і Наталії протоієрей Роман Матюшенко, така сама практика запроваджується і в цьому столичному храмі. Раніше повідомлялося, що парафія святих мучеників Адріана і Наталії м. Києва щонеділі годує понад 200 обездолених.

Просмотров: 263