Православні Полісся та Кіровоградщини провели в останню путь українських воїнів

Чин відспівування загиблих на Сході країни військових ЗСУ здійснили священики Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Православне Полісся провело в останню путь воїна Мукомелець Руслана Аркадійовича, 1972 року народження, котрий загинув у районі Станиці Луганської.

4Чин похорону, по благословенню митрополита Сарненського і Поліського Анатолія, у Свято-Троїцькому храмі села Велике Селище, Березнівського району очолив благочинний протоієрей Ігор Коспа у співслужінні настоятелів храмів району.

Протоієрей Ігор Коспа передав слова співчуття митрополита Анатолія рідним та близьким воїна. «Церква разом із рідними оплакує смерть воїна та просить у Бога прощення йому гріхів, а душі – безсмерття», – сказав священик.

У с. Казавчин Гайворонського району Кіровоградщини 7 лютого відбулося відспівування 47-річного воїна, молодшого сержанта Гришина Ігоря Анатолійовича.

Чин відспівування очолив благочинний Гайворонського округу протоієрей Роман Формазюк, котрому співслужили священнослужителі району.

news_big_26636Після завершення чину відспівування протоієрей Роман звернувся до батьків, рідних та близьких, воїнів-побратимів загиблого воїна Ігоря зі словом-співчуттям. У своєму слові отець Роман висловив глибоку надію на те, що по ревним молитвам віруючого народу кровопролиття в скорому часі припиниться.

Громадська панахида відбулася у місцевому Будинку культури, де були присутні голова районної ради Д.М. Грабовий та міський голова Р.Т. Волуйко, а також очільники сільських громад усіх сіл та селищ району.

Просмотров: 627