Духовенство УПЦ вшанувало пам’ять жертв трагічних подій лютого 2014 року

Цього року жалобними заходами відзначається друга річниця трагічної загибелі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Клірики Вінницької єпархії поклали квіти до пам'ятника героям Небесної Сотні
Клірики Вінницької єпархії поклали квіти до пам’ятника героям Небесної сотні

19 лютого священики міста Вінниці на чолі з головою відділу по зв’язках з громадськістю протоієреєм Валерієм Швецьом взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника героям Небесної сотні з нагоди 2-ї річниці трагічних подій на Майдані. На заході також були присутні керівники влади області та міста, воїни АТО, представники громадських організацій, політичних партій, релігійних організацій.

Того ж дня, з благословення єпископа Львівського і Галицького Філарета, на Личаківському цвинтарі міста Львова клірики Львівської єпархії звершили заупокійну панахиду над могилами загиблих під час революційних подій 2014 року. Священики поіменно пом’янули жертв трагічних подій після чого звершили заупокійну молитву над могилами полеглих воїнів на сході України.

У Львові священики звершили літію над могилами учасників Майдану
У Львові священики звершили літію над могилами учасників Майдану

У Черкасах вшанування пам’яті загиблих на Майдані відбулося на Соборній площі, біля пам’ятного знака героям Небесної сотні. З благословення митрополита Черкаського і Канівського Софронія, участь у жалобному заході взяв благочинний Черкаського округу протоієрей Сергій Чумак. Разом зі священиком заупокійні молитви за загиблими піднесли представники місцевої влади, волонтери, ветерани АТО, бійці навчального центру Прикордонних військ «Оршанець» та жителі міста.

З благословення єпископа Дніпродзержинського і Царичанського Володимира 20 лютого у храмах Дніпродзержинської відбулися заупокійні богослужіння за загиблими учасниками революційних подій 2014 року – повідомляє офіційний сайт єпархії.

Просмотров: 1347