Сьогодні заговини на м’ясо перед Великим постом.

6 березня, у Неділю м’ясопусну, про Страшний суд, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

IMG_3963Ця неділя є передостанньою перед Великим постом. Сьогодні звершуються заговини на м’ясо. Протягом наступної седмиці, включаючи середу та п’ятницю, за уставом дозволяється вживати молочні продукти та яйця.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Ірпінський Климент, а також духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся зі словом проповіді до чисельних віруючих.

IMG_3968У Неділю про Страшний суд за Літургією звершується читання зачала з Євангелія від Матфея (25:31-46). Відкриваючи Своїм учням тайну другого пришестя у світ Сина Людського, Іісус Христос сказав, що «зберуться перед Ним усі», і Він розділить їх, «як пастир відділяє овець від козлів» – праворуч і ліворуч (Мф.25: 32). Тим що праворуч, Він скаже: «Голодний був, і ви дали мені їсти; спраглий був, і ви напоїли Мене; був подорожнім, і ви прийняли Мене…» (Мф. 25:35). Таким чином, за словом Святого Євангелія, праведники, зробивши добро іншим людям – нужденним – унаслідують Царство, уготоване їм від створення світу. Навпаки ж ті, що стоятимуть ліворуч – які, не звершили чеснот любові до ближнього – «підуть на вічні муки» (Мф. 25:46).

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після завершення богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав паству з недільним днем та з побажанням допомоги Божої у звершенні добрих справ благословив усіх присутніх.

Напередодні ввечері Предстоятель УПЦ очолив всенічне бдіння в тому ж храмі.

Просмотров: 1807