Предстоятель УПЦ зустрівся з головою Спілки інвалідів Чорнобиля Святошинського району столиці

Цього року виповнюється 30 років від дня Чорнобильської трагедії.

IMG_61088 березня на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулась зустріч Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з головою Спілки інвалідів Чорнобиля Святошинського району міста Києва Красильніковим С.П. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

26 квітня цього року виповнюється 30 років від дня аварії на Чорнобильскій АЕС, що спричинила екологічно-гуманітарна катастрофу.

Під час бесіди Його Блаженство подякував учасникам Спілки та особисто Сергію Петровичу за турботу про інвалідів Чорнобильської трагедії. Предстоятель УПЦ також підкреслив важливість пам’яті про тих рятувальників, які ціною власного життя ліквідовували наслідки аварії на атомній електростанції.

IMG_6094До Спілки входять інваліди 1-ї, 2-ї, 3-ї групи, 1-ї категорії, а також їхні діти та вдови, що проживають у Святошинському районі м. Києва. Основною метою організації є надання соціального та правового захисту своїм членам, захист прав і державних гарантій, виконання державою у повному обсязі Конституції України та законів України щодо інвалідів-ліквідаторів, постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, їхніх родин.

В свою чергу Сергій Петрович від імені членів Спілки подякував Блаженнішому Митрополиту Онуфрію за підтримку інвалідів Чорнобиля та пастирську опіку.

Зазначимо, у Чорнобильській зоні відчуження діє Свято-Іллінський храм Української Православної Церкви.

Просмотров: 535