Суд не дозволив розкольникам відібрати храм УПЦ на Тернопільщині

Впродовж двох останніх місяців прихильники «Київського патріархату» не дають вірянам Української Православної Церкви молитися в сільському храмі, погрожуючи розправою.

Храм у с. Кути
Храм у с. Кути

10 березня Тернопільський окружний адміністративний суд відхилив позов представників «Київського патріархату» не визнавати храм на честь святої праведної Анни села Кути Тернопільської єпархії власністю місцевої громади Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на речника Тернопільської єпархії протоієрея Георгій Казмірука.

Розкольники своїм позовом до Тернопільського суду намагалися оскаржити рішення Шумської районної державної адміністрації та Васьковецьої сільради, якими підтверджувалося право власності парафії УПЦ на власний храм в селі Кути.

Розкольники агресивно налаштовані проти віруючих УПЦ
Розкольники агресивно налаштовані проти віруючих УПЦ

Суд постановив, що вказаний позов не входить до компетенції адміністративного судочинства, оскільки предметом суперечки є право власності на храм. Через це позов розкольників був відхилений.

Наразі, за повідомленням речника Тернопільської єпархії, громада святої праведної Анни с. Кути не може звершувати богослужіння у власному храмі, оскільки прихильники «УПЦ КП» блокують вхід до церкви та погрожують розправою. «Якщо ви зайдете до храму, ми вас не випустимо» – попереджують розкольники законних власників Свято-Аннинської церкви.

Нагадаємо, у селі Кути впродовж останніх двох місяців представники «Київського патріархату» регулярно перешкоджають місцевим віруючим УПЦ молитися у місцевому храмі. Як повідомлялося раніше, на початку березня в ООН заявили про порушення прав віруючих у західних областях України.

Просмотров: 792