Відбулася зустріч Президента України зі Святішим Патріархом Константинопольським

Під час бесіди Петро Порошенко подякував Його Святості за молитву про Україну та її народ.

3c0e6e468ff7f14912d59e8958808cf6_1457611351_extra_large10 березня у Тронній залі Вселенського Патріархату у Стамбулі відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка зі Святішим Патріархом Константинопольським Варфоломієм І. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційне інтернет-представництво Президента України.

Під час бесіди голова Держави подякував Предстоятелю Константинопольської Православної Церкви за постійну духовну турботу та молитву про Україну, її процвітання, про мир на українській землі.

Разом із тим, під час розмови було висловлене сподівання обох сторін на досягнення єдності Українського Православ’я.

Зазначимо, що раніше Вселенський Патріарх під час зібрання Предстоятелів Помісних Церков  у Шамбезі вітав Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія як Первосвятителя єдиної Української Православної Церкви. В свою чергу Блаженніший Митрополит Онуфрій, коментуючи участь у зустрічі, відзначав: «Патріарх Варфоломій офіційно заявив, що він визнає в Україні лише одну Церкву, яка називається Українською Православною Церквою, і яку доручено очолювати моєму недостоїнству».

f7253572a25916cb22df85268659eee4_1457606144_extra_large«Ми впевнені в тому, що молитви Церкви Бог почує. Ми впевнені, що прийде мир на Українську землю, прийде спокій, прийде процвітання. І я дуже вдячний його святості Патріарху Варфоломію І за дуже важливий для нас діалог стосовно майбутнього України», – сказав Петро Порошенко.

У свою чергу, Святіший Патріарх Варфоломій І наголосив на важливості візиту Президента для взаємних відносин і висловився за мир в Україні. «Я хочу відзначити велике задоволення і подяку Президенту України за його візит», – сказав Предстоятель Константинопольської Православної Церкви. Його Святість відзначив глибокий духовний зв’язок Вселенської Церкви та українського народу. «Це наш обов’язок тут, у Вселенському Патріархаті, весь час молитися за мир і єдність в Україні, в Європі і в усьому світі», – сказав він.

Нагадаємо, минулого місяця Святіший Патріарх Сербський Іриней звернувся до Президента України із закликом запобігти захопленню розкольниками православних святинь.

Фото офіційного інтернет-представництва Президента України

Просмотров: 1857