Перед початком Великого посту Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив вечірнє богослужіння з чином прощення

Разом з Його Блаженством у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври молились Преосвященні архієреї, клірики парафій столиці та чисельні віряни Української Православної Церкви.

13 березня ввечері, у Прощену неділю, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив вечірнє богослужіння в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Разом з Його Блаженством за богослужінням молилися намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільский і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан, а також духовенство столиці та монастиря.

По завершенні вечірньої Блаженніший владика підніс молитви перед початком Святої Чотиридесятниці та звернувся до чисельних вірян, які повністю заповнили Трапезний храм, зі словом архіпастирської настанови.

Нагадаємо, що на офіційному сайті Української Правосланвої Церкви розміщене Послання Предстоятеля УПЦ з нагоди початку Великого посту.

Після проповіді відбувся чин прощення.

Сьогодні вранці Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію в тому ж храмі.

Просмотров: 1948