Предстоятель УПЦ взяв участь у відзначенні Дня Православ’я у Посольстві України в Афінах

15 березня з нагоди відзначення Дня Православ’я в Посольстві України в Афінах відбувся урочистий прийом.

Блаженніший Митрополит Онуфрій вітає Блаженнішого Архієписокпа Ієроніма ІІ
Блаженніший Митрополит Онуфрій вітає Блаженнішого Архієпископа Ієроніма ІІ

У ході зустрічі Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, який прибув до Афін з нагоди зазначеного свята, привітав Предстоятеля Елладської Православної Церкви Блаженнішого Архієпископа Афінського і всієї Еллади Ієроніма ІІ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У заході також взяли участь Заступник міністра закордонних справ Греціі Янніс Аманатідіс, представники Елладської та Української Православних Церков, а також представники інтелігенції.

Його Блаженство під час візиту супроводжували Голова відділу Зовнішніх церковних зв’язків митрополит Луганський і Алчевський Митрофан та заступник голови ВЗЦЗ протоієрей Миколай Данилевич.

У ході зустрічі посол України в Грецькій Республіці Володимир Шкуров висловив вдячність Предстоятелю Елладської Православної Церкви за допомогу у справі оздоровлення в Греції українських дітей.

Окрім того, посол України зазначив, що радий вітати делегацію Української Православної Церкви на чолі з Її Предстоятелем у Греції.

Зі свого боку, у ході розмови Архієпископ Ієронім висловив підтримку українському народу і Митрополитові Онуфрію.

Нагадаємо, нещодавно у своєму Великопісному посланні Блаженніший владика закликав усіх вірних Української Православної Церкви протягом всього періоду Великого Посту кожен день прочитувати по одній главі зі святого Євангелія і по тридцять три молитви Іісусові.

Під час зустрічі були обговорені питання розвитку гуманітарного співробітництва між Україною та Грецією.

Використано матеріали romfea.gr, greece.mfa.gov.ua

 

Просмотров: 1355