На Рівненщині чиновники з райради намагалися схилити сільського голову позбавити громаду УПЦ права на власний храм

15 березня під час сесії сільської ради у селі Повча Рівненської області чиновники з Дубенської районної ради намагалися схилити місцевого голову скасувати рішення про належність Свято-Троїцього храму повчанській громаді Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як зазначає настоятель парафії ієрей Віталій Буга, гості з райради – представник голови Дубенської ради Козака О.В. і член Радикальної партії Олега Ляшка Бронський А.Б. – мали на меті подальше перепідпорядкування храмової споруди в юрисдикцію «Київського патріархату».

Зазначимо, що саме у Дубенському районі Рівненської області завдяки протизаконній діяльності місцевої влади розкольники намагалися захопити храми УПЦ в селі Мильча та Птичій. В обох випадках суд визнав правоту парафій Української Православної Церкви.

Сільська голова Іванюк І.М. не піддалася на провокації, пояснивши, що вимоги розкольників суперечать українському законодавству. Наразі парафіяни Свято-Троїцького храму побоюються повторення зазіхання «Київського патріархату» та заангажованих чиновників на їхній храм в агресивнішій формі. Як розповідають селяни, майже два роки тому згаданий пан Козак з поплічниками вже намагався силовим методом захопити храм. Свої наміри церковні рейдери пояснили просто: «Прийшли Московського попа закопати».

Проте, як розповідає отець Віталій, в разі необхідності віруючі готові відстояти право на свій храм, оскільки впевнені, що Закон на їхньому боці.

Слід зазначити, що Свято-Троїцька громада села Повча вже не вперше захищає свою церкву від розкольників. У 90-х роках ХХ ст. парафіяни постали проти «єпископа УПЦ КП» Флавіана Пасічника (+2010), який намагався перевести за собою громаду в «Київський патріархат».

Фото povcha.wordpress.com

Просмотров: 641