Прийняття Законопроекту № 4128 спровокує міжконфесійне протистояння у всіх регіонах України

Автори законопроекту № 4128 провокують розпалювання міжконфесійної  ворожнечі не тільки на Заході країни, але на усій території України.

Про це попередив політиків голова Інформаційно-просвітницького відділу єпископ Ірпінський Климент під час брифінгу у Києво-Печерській Лаврі 25 березня.

«Я хотів би зазначити, що автори законопроекту 4128 проявили певну недалекоглядність. Тому, що цей законопроект може бути використаний не лише проти УПЦ, як комусь цього хотілося б, але він може використовуватися також в інших регіонах по відношенню до будь-якої іншої конфесії», – говорить владика Климент.

Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов, даючи правовий коментар з цього приводу, підтверджує: «У разі прийняття законопроекту № 4128, його дія буде поширюватись на всі релігійні організації в Україні. І якщо сьогодні його приймають з метою узаконити захоплення храмів Української Православної Церкви, то завтра з такою ж метою він може бути застосований до інших конфесій та релігійних організацій».

За словами голови Інформаційно-просвітницького відділу, «законопроект створює прецеденти, згідно яких релігійна напруга в Україні буде лише загострюватися і зростати із року в рік». Він звертає увагу на те, що «приклад Східної Європи, країн на Балканах показує нам, що релігійний фактор – є надзвичайно важливим в умовах, коли суспільство обирає траєкторію свого розвитку».

«Політики, які намагаються спекулювати на релігійних чинниках і вибудовувати свої стратегії на розпалюванні в Україні міжконфесійної ворожнечі, викликають подив і мають нести за це відповідальність», – зазначає єпископ Климент.

25 березня на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася прес-конференція Інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви, присвячена проблемі внесення змін до законодавства згідно проекту № 4128.

Просмотров: 881