Предстоятель УПЦ звершив чинопослідування з читанням Акафісту Божественним Страстям Христовим

Богослужіння було звершене в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

3 квітня, у Неділю 3-тю Великого посту, Хрестопоклонну, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій за вечірнім богослужінням в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври звершив чинопослідування з читанням Акафісту Божественним Страстям Христовим. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За богослужінням молилися архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, священнослужителі та парафіяни обителі.

Наприкінці чинопослідування Предстоятель звернувся до братії та парафіян Лаври зі словом архіпастирської настанови.

«Сьогодні ми зібралися у цьому Святому храмі для того, щоб згадати і прославити ті страждання, які заради нас грішних, заради нашого спасіння перетерпів Син Божий, – сказав Його Блаженство. – Свята Церква зазначає, що на хресті Спаситель розірвав рукописання наших гріхів. Так, хрест для нас став знаряддям порятунку і великою святинею, перед якою ми схиляємо коліна і тіла, і душі».

Блаженніший владика також зазначив, що «саме сьогодні, в Хрестопоклонну неділю, Церква нагадує нам про те, що хрест – це сила нашого спасіння. Хрест дає людині такі можливості, такі сили, якими вона перемагає злоначальника диявола і всяке зло, яке панує у цьому світі».

Нагадаємо, сьогодні вранці Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври. Перед Богослужінням було звершено постриг у читці вихованців випускного класу Київської духовної семінарії.

Просмотров: 943