У Птичі вірян УПЦ, заблокованих «Київським патріархатом» у храмі, вдалося визволити

Людей, заблокованих без їжі та води у власному храмі, вдалося замінити.

Про це повідомив Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ благочинний Дубенского благочиння протоієрей Анатолій Богданов, який наразі перебуває на місці подій в селі Птича на Рівненщині.

«В суботу, 2 березня, нам вдалося змінити людей в храмі. І вчора ми змогли передати і воду, і харчі нашим вірянам», – зазначає отець Анатолій.

Нагадаємо, після невдалої спроби 30 березня перекрити міжнародну трасу Київ-Чоп, представники «УПЦ КП» у Птичі заблокували вірян УПЦ в їхньому храмі без їжі і води на три дні.

За словами священика, останніми днями агресія розкольників проявлялася тільки у вигляді словесних погроз.

«Представники громади «КП» постійно погрожують вірянам УПЦ. Лайка лунає в бік тих людей, що знаходяться в храмі увесь час. З ними розкольники обіцяють розправитися швидко», – говорить прот. Анатолій Богданов.

Він розповідає, що наразі на території храму знаходиться більше десятка поліцейських, які слідкують за порядком, а також місцеві жителі – представники «УПЦ КП» та віряни і священики Української Православної Церкви.

Представники ж районної та обласної влади ведуть себе досить пасивно і ігнорують ситуацію, повідомляє благочинний Дубенського благочиння Рівненської єпархії УПЦ.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ раніше, розкольники різними способами намагаються вплинути на керівництво області та громадськість, вимагаючи передати їм Свято-Успенський храм, на який вони, начебто, мають права. При цьому, законне право на приналежність храму релігійній громаді Української Православної Церкви було підтверджено неодноразово в судах України.

Просмотров: 845