У Запоріжжі зібрали майже 50 тисяч гривень під час благодійного концерту

48 840 гривень на допомогу важкохворим дітям зібрали під час концерту, який відбувся в рамках благодійного проекту Запорізької єпархії УПЦ «Любов милосердствує» 3 квітня.

Благодійний концерт провели в Будинку культури Металургів Запоріжжя. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Відкрив концерт архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука. За його словами, проведення такого роду заходів має декілька цілей.

Однією з них владика назвав збір коштів для хворих дітей. Він розповів, що за шість років існування проекту небайдужі люди пожертвували кілька мільйонів гривень. «Це не просто суха статистика. За кожною цифрою – врятовані дитячі життя, повернуте здоров’я і радість в українські сім’ї», — зазначив архієпископ Лука.

Друге завдання, за словами архієрея, — залучити до участі у благодійництві дітей. «Прийнято вважати, що благодійність —  це лише грошові пожертви дорослих людей. Це не зовсім так. Ми щороку проводимо акцію «Діти – дітям», — сказав владика. — Дітям притаманні почуття співчуття і милосердя. Важливо, щоб вони ці почуття розвивали, а завдання батьків і дорослих – допомагати їм у цьому».

директор з капітального будівництва та інвестицій ПАТ «Запоріжсталь» Олексій Лебедєв
Директор з капітального будівництва та інвестицій ПАТ «Запоріжсталь» Олексій Лебедєв

Під час концерту представник ПАТ «Запоріжсталь» передав архієрею сертифікати, що підтверджують пожертвування підприємством 20 тисяч гривень і його співробітниками — 30 літрів донорської крові. Близько 25 тисяч гривень вдалося зібрати від реалізації квитків. 3840 гривень — від продажу дитячих робіт на виставці-ярмарку.

На сцені виступили вокальний ансамбль «Оксамит», жіночий хор Запорізького музичного училища ім. П. Майбороди, солістка Світлана Ремжіна і Православний дитячо-юнацький симфонічний оркестр Запорізької єпархії УПЦ. В той же день в фойє будинку культури провели благодійну виставку-ярмарок дитячих виробів «Діти – дітям».

Нагадаємо, проект «Любов милосердствує» проводить Запорізька єпархія з 2011 року. Метою акції є збір коштів на покупку медобладнання для лікування важко хворих дітей, а також залучення людей до донорства.

Так, 1 квітня десять відомих українських спортсменів — серед яких багаторазові чемпіони України, рекордсмени світу та Європи з легкої атлетики, плавання, стрибків у воду, гирьового спорту, боротьби — здали кров для пацієнтів онкогематологічного відділення дитячої обласної клінічної лікарні.

Благодійні акції проходять не тільки в Запоріжжі, а й у населених пунктах області. Нещодавно в Енергодарі Запорізької області в рамках проекту «Любов милосердствує» донорами крові традиційно стали священики та парафіяни Української Православної Церкви.

Просмотров: 221