Предстоятель звершив читання Великого покаянного канону в Києво-Печерській Лаврі

На п’ятій седмиці Великого посту за богослужіння, яке має назву «Мариино стояние» – разом із каноном прочитується житіє преподобної Марії Єгипетської.

13 квітня, в середу 5-ї седмиці Великого посту, під час утрені Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України звершив читання Великого покаянного канону прп. Андрія Критського в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

_DSC2858Цього дня за богослужбовим уставом під час утрені звершується читання Великого канону прп. Андрія Критського, який також прочитується в перші чотири дні 1-ої седмиці Великого посту. Особливістю сьогоднішньої утрені є читання житія прп. Марії Єгипетської (пам’ять звершується 1 квітня за старим стилем), що являє зразок істинного покаяння, боротьби з гріхом та приклад великого милосердя Божого. Традиція читання канону прп. Андрія Критського з житієм прп. Марії Єгипетської була започаткована з часів 6 Вселенського собору (кінець VIIст.).

За богослужінням також молилися намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Макарівський Іларій та єпископ Ірпінський Климент, а також духовенство монастиря.

З поясненнями до тексту Великого канону можна ознайомитися на нашому сайті.

Просмотров: 1214