У Кутах вперше за останні чотири місяці селяни отримали змогу без перешкод від розкольників звершити Літургію

Місцем молитви для вигнаних парафіян став намет, що встановили демобілізовані бійці АТО.

16 квітня, у свято Похвали Божої Матері, парафіяни храму святої праведної Анни с. Кути Тернопільської області, котрим розкольники вже чотири місяці поспіль перешкоджають молитися у власній церкві, вперше за цей час звершили Божественну літургію у своєму селі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на клірика Тернопільської єпархії протоієрея Георгія Прокопчука та інформаційну службу Шумського благочиння.

Нагадаємо, у селі Кути з грудня минулого року представники «Київського патріархату» регулярно перешкоджають місцевим віруючим УПЦ молитися у своєму храмі. За цей час селяни постійно потерпають від знущань від прихильників «УПЦ КП» лиш за те, що лишилися вірними Українській Православній Церкві.

Намет селянам допомогли встановити демобілізовані бійці АТО
Намет селянам допомогли встановити демобілізовані бійці АТО

Богослужіння відбулося у наметі, встановленому воїнами, які повернулися додому зі служби у зоні збройного протистояння на Сході.

За Літургією молилася велика кількість прихожан, що намет ледь усіх вмістив. Також у єпархії повідомляють, що «люди з великою радістю возносили свої молитви до Господа Вседержителя і до Пресвятої Богородиці, за нашу Батьківщину, за тих хто допоміг облаштувати місце відправлення служб». Особливо віруючі дякували Богові, що після такої тривалої перерви відновилося літургійне життя в селі.

Як повідомлялося раніше, 10 березня Тернопільський окружний адміністративний суд визнав храм на честь святої праведної Анни села Кути Тернопільської єпархії власністю місцевої громади Української Православної Церкви.

Просмотров: 1014