Президент України під час зустрічі з представниками ВРЦіРО наголосив: В Україні одностатеві шлюби не будуть легалізовані

23 квітня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у зустрічі Президента України Петра Порошенка з представниками Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Під час свого виступу Його Блаженство відзначив, що Українська Православна Церква продовжує звершувати своє служіння на користь мешканців України, особливо постраждалим від збройного конфлікту на Сході. Десятки мільйонів гривень були надані нужденним у вигляді адресної доставки гуманітарної допомоги. Значна підтримка з єпархій УПЦ передається на потреби української армії.

Також Предстоятель торкнувся теми збереження традиційних родинних цінностей в українському суспільстві. Зокрема, Архіпастир наголосив на небезпеці легалізації в Україні одностатевих шлюбів. Було відзначено, що усі члени ВРЦіРО поділяють занепокоєння даною проблемою.

Президент Петро Порошенко /  фото president.gov.ua
Президент Петро Порошенко / фото president.gov.ua

В свою чергу глава держави заявив, що одностатеві шлюби не будуть легалізовані в Україні.

Також у своєму слові, Президент наголосив, що для України незмінною залишається повага до свободи совісті та релігійних почуттів українських громадян.

Разом із тим глава Держави відзначив: «Я кардинально не допускаю, щоб держава втручалася – і я цього не допущу – у міжцерковні взаємини. Це справа віруючих та церков».

Наприкінці засідання Петро Порошенко нагадав, що у ці дні більшість українців відзначають Лазареву суботу та Вербну неділю, а тижнем пізніше Великдень. «Наближення цього свята ще раз нагадує про важливість віри, надії і любові у нашому житті», – наголосив Петро Порошенко.

 Фото: ІРС

Просмотров: 1570