У Дніпропетровську грабіжники у пошуках грошей катували священика та вбили його дружину

Сьогодні у храмі, настоятелем якого є постраждалий протоієрей, відбулося відспівування новопреставленої матушки Ірини.

Протоієрей Анатолій Лисенко / Фото orthodoxy.org.ua
Протоієрей Анатолій Лисенко / Фото orthodoxy.org.ua

У ніч на 26 квітня невідомі вчинили напад на будинок настоятеля храму на честь святого апостола Андрія Первозванного міста Дніпропетровськ протоієрея Анатолія Лисенка. В результаті злочину дружина священика загинула, а сам священнослужитель знаходиться в лікарні у важкому стані. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-секретаря Дніпропетровської єпархії протоієрея Георгія Скубака.

О пів на другу ночі отець Анатолій почув на подвір’ї лай собаки та вийшов з будинку дізнатися що трапилося. Злочинці одразу ж нанесли священику удар по голові та зв’язали по руках і ногах, після чого зв’язали його дружину Ірину та почали вимагати гроші.

Священнослужителя з матушкою катували. Через деякий час, не отримавши ніякої інформації, отця Анатолія вивезли в багажнику авто за місто. Його дружину злочинці залишили пов’язаною з кляпом у роті та кинули на підлозі обличчям вниз.

Від’їхавши у лісопосадку, зловмисники продовжили катувати священика. Коли отець Анатолій знепритомнів від знущань, його було кинуто у лісі.

Вранці священик зміг дістатися до найближчих будинків і попросив про допомогу. Повернувшись додому, отець Анатолій знайшов свою дружину мертвою.

Наразі священнослужитель знаходиться у реанімації 6-ої міської лікарні. Сьогодні відбулося поховання новопреставленої матушки Ірини.

Злочинці розшукуються. Кримінальну справу відкрито за кількома статтями КК: розбій, навмисне вбивство, викрадення людини та незаконно заволодіння транспортним засобом.

Нещодавно протоієрей Анатолій через судовий розгляд повернув до лона Української Православної Церкви храм, що раніше був відібраний розкольниками.

Нагадаємо, влітку минулого року у Києві було вбито священика Романа Ніколаєва та насельницю столичного Свято-Вознесенського Флорівського жіночого монастиря монахиню Алевтину (Кравчук).

Просмотров: 1417