Предстоятель звершив Літургію у Велику Суботу

Під час богослужіння Його Блаженство звершив хіротонії над студентами КДАіС.

30 квітня, Велику Суботу, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Ірпінський Климент, а також духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Блаженнійший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

Під час богослужіння Предстоятель звершив священицьку та дияконську хіротонії над студентами Київської духовної академії: ієродияконом Пантелеімоном (Мельником) і Сергієм Вознюком.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій прочитав молитву на освячення п’яти хлібів та вина.

Традиція звершувати освячення хлібів після Літургії у Велику Суботу нагадує про те, що християни у перші часи існування Церкви підкріплювали освяченим хлібом та вином свої сили перед подвигом молитовного бдіння у пасхальну ніч.

Сьогодні близько 23.00, у Києво-Печерській Лаврі, на площі перед Успенським собором, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій за традицією роздасть вірянам Благодатний Вогонь. Після цього Предстоятель очолить урочисте Пасхальне богослужіння в Трапезному храмі Лаври.

Просмотров: 1271