На Рівненщині «Київський Патріархат» не пустив на кладовище священика та вірян УПЦ

Активісти «УПЦ КП» погрожували скинути автомобіль священнослужителя у річку, якщо він спробує звершити заупокійну літію на могилах померлих родичів вірян УПЦ.

В селі Кам’яниця Дубенського району Рівненської області 4 травня прихильники «Київського Патріархату» – місцеві жителі, разом із радикально налаштованими чоловіками з районного центру, заблокували прохід до кладовища священнослужителю та вірянам Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Рівненської єпархії.

Священикові завадили здійснити заупокійну літію на могилах померлих родичів віруючих УПЦ.

Як інформують у єпархії, на прохання прихожан УПЦ до села приїхав протоієрей Іоанн Савчук, настоятель Свято-Покровського храму в сусідньому селі Підлужжя. На дорозі його зустрів натовп агресивних людей, котрі вимагали покинути село та не йти на кладовище, погрожували навіть скинути автомобіль священика у річку.

Власного храму православні кам’янчани не мають, вони змушені ходити на богослужіння до сусіднього села, так як ще в 90-і роки щойно закладену церкву «Київський патріархат» «перевів» під власну юрисдикцію.

Нинішня ситуація виходить за межі розуміння, стверджує вірянка УПЦ Марія, котра прийшла, щоб помолитись за упокій душ своїх рідних.

«Нас, начебто, на кладовище пускають, а ось священика – ні. Мотивують це тим, що у селі є священик, нехай він, мовляв, і молиться за упокій. Це блюзнірство з їх боку, бо прихильники Київського Патріархату прекрасно знають, що ми маємо своє бачення з цього приводу», – зазначає вона.

Вхід на сільське кладовище розкольники блокували протягом декількох годин. При цьому органи місцевого самоврядування та поліція лишалися осторонь, ніяк не присікаючи протиправних дій активістів «УПЦ КП».

Аби здійснити свої наміри та помолитися за спокій душ спочилих односельців, священик та віряни УПЦ відслужили панихиду прямо посеред дороги.

Просмотров: 859