8 травня, у Неділю 2-гу після Пасхи, апостола Фоми, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Тиждень після свята Воскресіння Христового, або Світла седмиця, завершується Фоминою неділею, що також має назву Антипасха. У перекладі з грецької це слово означає «замість Пасхи», тобто цього дня вперше оновлюється пам’ять Воскресіння Христового – євангельських подій, за яких Спаситель явився жонам-мироносицям і апостолам.

Починаючи з Фоминої неділі, поновлюється спів Псалтирі під час богослужінь.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Ірпінський Климент, а також духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до віруючих зі словом проповіді.

Цього дня Свята Церква також вшановує пам’ять святого апостола і євангеліста Марка.

По завершенні Літургії єпископ Климент привітав віруючих із другою неділею після Пасхи та благословив усіх.

Сьогодні о 16:00 на території Меморіалу Вічної Слави Блаженніший Митрополит Онуфрій звершить панахиду в пам’ять за спочилими у Другій світовій війні.

Нагадаємо, з благословення Предстоятеля УПЦ, 8 та 9 травня з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги у всіх храмах і монастирях Української Православної Церкви відбудуться заупокійні богослужіння та молебні про захисників Вітчизни.

Просмотров: 1406