У День Перемоги єпископ УПЦ звершив богослужіння у Бабиному Яру

Вікарій Київської Митрополії єпископ Феодосій звершив Божественну літургію у храмі на честь ікони Божої Матері “Всіх скорботних Радість”. Після богослужіння відбувся Хресний хід на міське Військове кладовище, де була відслужена соборна панихида за загиблими воїнами Вітчизняної війни. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу вікаріатства.

1DSC_0002
Храм Бабиного Яру – місце молитви і пам’яті про сотні тисяч жертв нацизму

Православна Церква свято зберігає пам’ять про трагедію Бабиного Яру, про праведників, мучеників, про їхні подвиги. У 2000 році на місці їх мученицької смерті був встановлений поклінний хрест, а в 2012 році освячено каплицю. Богослужіння проходять у тимчасовому храмі на честь ікони Божої Матері “Всіх скорботних Радість”, розташованому поруч з каплицею.

9 травня, у день святкування Перемоги у Великій Вітчизняній війні, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, єпископ Боярський Феодосій, керуючий Північним київським вікаріатством, звершив Божественну літургію у храмі на честь ікони Божої Матері “Всіх скорботних Радість”. Його Преосвященству співслужило духовенство столиці.

У Бабиному Яру з 1941 по 1943 роки відбулося страшне за масштабами, заздалегідь сплановане і прораховане до деталей вбивство мирних жителів – євреїв, українців, росіян, ромів, переважно похилого віку, жінок, дітей. Тут були віддані болісній смерті військовополонені, комуністи з сім’ями, гравці київського «Динамо», партизани, підпільники, моряки Дніпровської флотилії, православні священики, які відмовилися, незважаючи на страшний тиск, проголошувати в церквах молитви за здоров’я фюрера і рятували від розстрілу євреїв.

1DSC_0117На завершення Літургії владика передав духовенству та громаді храму вітання зі святом Перемоги від Блаженнішого Митрополита Онуфрія, після чого відбувся Хресний хід на міське Військове кладовище, де була відслужена соборна панихида за загиблими воїнами Вітчизняної війни.

Після закінчення панихиди єпископ Феодосій привітав ветеранів та всіх, що зібралися з Днем Великої Перемоги та вимовив проповідь.

Нагадаємо, що за останні два роки храм в Бабиному Ярі багаторазово піддавався вандальному нападу паліїв. Також осквернителі кілька разів підпалювали єврейський пам’ятник «Мінора» (семисвічник) поставлений в 1991 році в пам’ять 50-ї річниці масового розстрілу фашистами київських євреїв.

Просмотров: 788