Для трьох хворих дітей Одеська єпархія виділила кошти для оплати дорогого лікування, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

12 травня 2016 року, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, у Координаційному центрі Одеської єпархії з надання гуманітарної допомоги відбулася чергова благодійна акція. Понад 400 нужденних, інвалідів і переселенців зі сходу України отримали продуктові набори.

10 осіб, в тому числі ветерани війни, отримали посильну фінансову допомогу, а трьом дітям Одеська єпархія допомогла з оплатою дорогого лікування.

Нагадаємо, що з початку військового конфлікту на сході України з благословення митрополита Агафангела в Одеській єпархії було створено Координаційний центр з надання допомоги біженцям з охоплених бойовими діями районів. Згодом Центр став надавати допомогу і сотням потребуючих одеситів, яким не вистачає коштів на елементарні продукти харчування і медикаменти.

З благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, глава Соціального відділу Херсонської єпархії ієромонах Антоній (Малков) відвідав літніх парафіянок Свято-Духівського кафедрального собору, які пережили важкі роки Другої світової війниЗ благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, глава Соціального відділу Херсонської єпархії ієромонах Антоній (Малков) відвідав літніх парафіянок Свято-Духівського кафедрального собору, які пережили важкі роки Другої світової війни.

Священик передав кожній з них великодні гостинці, привітав зі Світлим Христовим Воскресінням та Днем Перемоги й побажав благодатної Божої допомоги, доброго здоров’я і довголіття.

Днями насельник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври ієродиякон Філарет відвідав ветеранів та інвалідів Подільського районного товариства інвалідів «Єдність» і колектив Об’єднаної редакції періодичних видань Українського товариства сліпих «Заклик».

000Отець Філарет привітав всіх з минулими святами, поспілкувався з інвалідами і ветеранами на духовні теми, дізнався про насущні проблеми. Від братії Лаври, ієродиякон роздав усім великодні подарунки та продуктові набори.

10-11 травня, настоятель Свято-Михайлівскої парафії села Світильня Броварського району ієрей Максим Молотков привітав зі святом Пасхи та Днем Перемоги багатодітні та малозабезпечені сім’ї й переселенців зі сходу України.

Разом із вітаннями, священик передав родинам гуманітарну допомогу та благословив усіх.

phoca_thumb_l_13214949_491142714423063_1500587606_oЗ благословення митрополита Бориспільського та Броварського Антонія, 11 травня волонтери Єпархіального відділу соціального служіння та благодійництва Бориспільської єпархії на чолі з протоієреєм Георгієм Носачем передали продуктові набори ветеранам Великої Вітчизняної війни, котрі мешкають у Борисполі.
Подарунки до свята були зібрані вірянами парафій Першого Бориспільського благочиння.

Частину продуктів було передано до відділення соціальної допомоги вдома при Бориспільському міському територіальному центрі соціального обслуговування, з працівниками якого клірики єпархії здійснюють плідну співпрацю.

Продуктові набори також отримав кожен ветеран та інваліди, які проживають в районі Соцмістечка.

Усі, кого відвідали волонтери та священики, у відповідь дякували за увагу і добру пам’ять, а також підтримку.

Просмотров: 527