В селах і містах України молитовно відзначили День сім’ї та вшанували жон-мироносиць

15 травня 2016 року духовенство Української Православної Церкви за підтримки влади на місцях провело численні богослужіння та заходи з нагоди свят

Moleben_000Молебень у кафедральному соборі Різдва Христового м. Бердянська звершив керівник Відділу у справах сім’ї Бердянської єпархії ієрей Олександр Рекотов у співслужінні прес-секретаря єпархії ієрея Олега Зотова, а також клірика кафедрального собору Михайла Гречило.

Цього ж дня з нагоди свят клірики Бориспільської єпархії: ієрей Миколай Борисюк й ієрей Максим Молотков організували загальносільські урочистості у с. Коржі Баришівського району та с. Світильня Броварського району. Для селян були проведені святкові концерти з пасхальними піснеспівами. У Коржах урочисті заходи пройшли за участю сільського голова Науменка В. І. та благочинного Березанського округу ієромонаха Назарія (Омеляненка). Концерт у Світильні, що відбувся на місцевому стадіоні, зібрав багатьох мешканців села, гостей з сусідніх населених пунктів, міста Бровари та столиці. Від районної влади у святі взяла участь начальник відділу культури м. Бровари Сокаль Т. А.

Пасхальним концертом відзначили День сім’ї та жон-мироносиць у приміщенні районного будинку культури м. Хмільник, що на Вінничині. У концерті взяли участь недільні школи та хорові колективи храмів м. Хмільника та сіл Жданівки і Кушелівки. Перед початком свята до присутніх звернувся благочинний храмів району протоієрей Михаїл Шикирун. На завершення святкового концерту творчим колективам і недільним школам були вручені пасхальні подарунки.

IMG_7999До дня жінок-мироносиць у галереї «Соборна» при Воскресенському кафедральному соборі Української Православної Церкви відкрилася виставка картин живопису та унікальних різьблених яєць і писанок під назвою «Квітуче серце української жінки». Експозицію можна безкоштовно відвідати з 15 по 29 травня (10.00 до 18.00) у виставковій залі галерея «Соборна».

У Харкові День сім’ї та жінок-християнок відзначили пісенним фестивалем «Хорова Пасхалія», що відбувся у храмі Святих жон-мироносиць з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія та за підтримки Харківського міського голови і Харківської міської ради. У фестивалі взяли участь церковні та світські хорові колективи міста Харкова, хор «Аніма» Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди, ансамбль співочих Храму трьох святителів, хор Харківської духовної семінарії і регентського відділення та інші.

a6f2bd06e48b98a1000ab3d211b57b8d15 травня, з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, у Покровському сквері міста Херсона пройшов святковий концерт, присвячений дню жон-мироносиць. Для мешканців міста з пасхальними піснеспівами виступили хорові колективи херсонських недільних шкіл. Після концерту школярі, волонтери і православна молодь пройшли центральними вулицями міста, звіщаючи благу звістку про Воскреслого Христа та вітаючи жінок зі святом. Також 17 травня, в рамках співпраці Херсонської єпархії з загальноосвітніми школами міста, клірик Свято-Духівського кафедрального собору ієрей Костянтин Ланцев провів з учнями однієї зі шкіл міста урок-бесіду на тему «Я і моя сім’я».

ст-3До Дня сім’ї благочинний Корюківського району Чернігівської єпархії протоієрей Олександр Дем’яненко разом із працівниками та волонтерами Корюківського районного центру соціальних служб для сім’ї та небайдужою молоддю провів святкову акцію на вулицях міста. Священик і волонтери вітали дітей та жінок та роздавали перехожим подарунки. За словами організаторів захід мав спонукати мешканців Корюківки ще раз замислитися над цінністю сімейних стосунків, які вкрай необхідно зберігати протягом усього життя.

Просмотров: 732